EOS'un gelecekteki planları ve Blockchain teknolojisi 
EOS'un gelecekteki planları ve Blockchain teknolojisi 

EOS’un gelecekteki planları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Block.one yöneticilerinden Serg Metelin, Blockchain teknolojisi, güncellemeler ve gelecekte dijital varlıklar için neler olacağı konusunda bir röportaj verdi. Block.one’ın tüm EOS mimarisinin dayandığı EOS yazılımını oluşturmak için yapıldığını söyledi. Serg Metelin, EOS’un gelecekteki planları ve Blockchain teknolojisine etkilerini ise röportajda özellikle vurguladı.

EOS’un gelecekteki planları ve Blockchain teknolojisi

Günümüz toplumunda ‘gizemli’ ve ‘kullanılmayan’ olarak adlandırılan Blockchain teknolojisinin mevcut durumu hakkında konuşan Metelin’e göre, Blockchain, temel fikri olarak bilgi aktarımı olan World Wide Web’in aksine güvenliği en üst düzeyde tutuyor. Block.one yöneticisi aynı zamanda Blockchain fikrinin veri aktarımı ve işlemlerde şeffaflığı nasıl artırabileceğini, aynı zamanda daha fazla merkezsiz bir ekosistemi nasıl yaratabileceğini anlattı.

Metelin, genel olarak Blockchain ve kripto para birimlerini çevreleyen yanlış bilgiler hakkında konuşmaya devam etti. Bazı kullanıcıların Blockchain teknolojisinin yavaş, kullanımı zor ve onarılamaz olduğunu belirtiyor. Metelin, Blockchain teknolojilerinin en son sürümlerinin öncekilerden daha hızlı ve verimli olduğunu ve teknolojiler arasında kesintisiz bir geçişi sağladığını belirtti. Metelin, Ethereum gibi blokajların saniyede 15 işlem yapabildiğini söyleyerek belirli bir örnek aldı. EOSIO ise 3.700 TPS hızında işlem yapabiliyor. Metelin Blockchain teknolojisi için şunları söyledi:

Blockchain teknolojisi olgunlaştıkça ve geliştirici topluluğu hızla genişledikçe, Blockchain’in ilk günlerinde bulunan verimsizliklerin birçoğu, ortadan kalkmış olacak.

Blockchain teknolojisi ve akıllı sözleşmeler

Serg Metelin ayrıca, blockchain teknolojisinin ve akıllı sözleşmelerin etkili bir şekilde uygulanabileceği sektörler üzerindeki çalışmalarından şu sözlerle bahsetti:

Blockchain ve akıllı sözleşmeler, mevcut iş ve iletişim modellerinin maliyet, işlem hızı ve şeffaflık konusundaki temel sorunlarını doğrudan ele alıyor. Tedarik zinciri ve sağlık hizmetleri gibi sektörler, ürünleri takip etmek ve risk ve maliyetini azaltmak için Blockchain’in akıllı sözleşmelerini kullanabilir. Blockchain ayrıca dijital platformlarda veya sosyal ağlarda kullanıcı verilerini güvenceye almak için de çok uygun bir araçtır.

 Kripto para varlıklarının bilinirliğini artırmak

Dahası Metelin, finansal piyasadaki kripto para varlıklarının bilinirliğini artırmak için bir sonraki adımın kitlelere daha fazla yakınlaşmak olduğunu da sözlerine ekledi. Gerçek dünya etkileri ve merkezsiz sistemin kullanım senaryoları kullanıcılara daha açık hale getirilmeli, böylece potansiyeli tamamen açılabilir. 16 Ağustos’ta Çin’in Bilgi Teknolojileri Endüstri Bakanlığı’nın dördüncü endeksini işaret eden yeni resmi kripto para birimi derecelendirme endeksini açıkladı. Bu ayın listesinde EOS, ardından Ethereum, bir önceki pozisyonlarını koruyarak zirveye oturdu.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin