EOS ve AAVE fiyat analizi: Teknik görünüm, önemli seviyeler ve beklenen yön
EOS ve AAVE fiyat analizi: Teknik görünüm, önemli seviyeler ve beklenen yön

EOS yanıyor: Analistler EOS’da daha fazla değer artışı bekliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

EOS, dolaşım arzından kalıcı olarak 167 milyon dolar değerinde 34 milyondan fazla EOS’u almaya karar verdi. Bu büyük yanma işlemi Blockchain enflasyon oranını yüzde 5’ten yüzde 1’e düşürmeye çalışıyor.

167 milyon dolarlık EOS tokeni yakıldı

EOS’un 21 blok üreticisinin 15’i veya daha fazlası 31 Temmuz 2018’de oy vererek Blockchain tasarruf hesabından 34 milyon boşta EOS tokenini yakmak için oy kullandı. Tasarruf hesabı, 2018 Ocak’ında, EOS başlatıldığında kuruldu. Ancak hesap sekiz aydır aktif değil, sadece kaynak biriktiriyor ve hiç dağıtmıyor. Eosio.savings hesabına aylık olarak yaklaşık 3,6 milyon EOS (17 milyon dolar) yatırılıyor. Ve miktar sadece enflasyon nedeniyle artıyor.

EOS Blockchain’i yıllık %5 enflasyon oranına sahip ve bu oranın yüzde 4’ü eosio.savings hesabına yatırılırken, bu oranın yüzde 4’ü blok üreticilerine gidiyor. 22 Nisan 2019’da, EOS blok üreticisi EOS Nation, 34 milyondan fazla EOS tokeninin yakılması için bir öneride bulundu. Teklif, yüzde 4 enflasyonu kaldırmaya ve blok üreticileri için yüzde 1 enflasyonu sürdürmeye çalıştı. Topluluktan destek aldı ve üreticileri engelledi. Oylama işlemi Mayıs sonunda sona erecek.

Analistler EOS’da daha fazla değer artışı bekliyor

EOS Nation, konuya yönelik şunları söyledi:

Bu büyük miktarda biriken tokenler artık aşırı hale geldi ve büyümeye devam etmesine izin vermeye devam edersek, sonunda ağ için bir saldırı vektörü olacak.

7 Mayıs’ta, girişim gerçekleştirildi ve dolaşım kaynağından 34.171.037 EOS kalıcı olarak yakıldı.  Projenin kurucusu Dan Larimer bile şahsen token yakılmasının iyi bir fikir olduğuna inandığını belirtti. Ayrıca, toplam enflasyon modelinin, tasarruf fonunun %4 mevduat almaması için değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Toplam sirkülasyon arzı azaltılarak, EOS token sahipleri bir avantaja sahipt. Bunun nedeni, her token daha az olacağı için daha yüksek bir değeri temsil edecek. Bu yüzden analistler yüzde 10 artış gören EOS’da daha fazla değer artışı bekliyor.

Coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin