featured
Bağımsızlık için ICO gerçekleştiren EOS merkezileştirildi

Yatırımcılar soruyor: EOS merkezileştirildi mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yaklaşık bir yıl süren 4 milyar dolarlık ICO-EOS ana ağının lansmanı 2018 Haziran ayının ilk haftasında duyuruldu. Lansman EOS tokenlerinin ERC-20 standından, bağımsız kendi EOS Blockchain’ine taşınması ile gerçekleşti. EOS ağının tam anlamıyla merkezsiz olması ile ağın boyutları dikkatleri üzerine çekti. Fakat bu sıralar token sahipleri EOS merkezileştirildi mi diye düşünmeye başladı.

EOS merkezileştirildi mi?
EOS merkezileştirildi mi?

EOS merkezileştirildi mi?

Yatırımcılar arasında tokenin kullanımının daha da yaygınlaşmasını sağlamak için EOS, fazla sermaye olmadan aşamalı bir ICO gerçekleştirdi. Kullanıcıların dikkat çektiği, EOS ağındaki eşitsizliğe baktığımızda token sahiplerinden %1,6’lık kısmı kaynağın %90’ını kontrol ederken, %44 gibi bir çoğunluk ise EOS platformunun yalnızca %1’inin kontrolüne sahip gözüküyor.

Yeni token yalnızca proof-of-stake sistemindeki temsilcilere dağıtıldığı için EOS ‘un Consensus mekanizmasının doğası, merkezileşme konusunu daha da kötüleştiriyor. Bu temsilciler EOS sahipleri tarafından oylamalarla seçiliyor. İlk 5 cüzdan EOS’ların yaklaşık %30’una sahip oldukları için oyların üçte birini otomatik olarak alıyor. Seçilen temsilciler hizmetlerinin karşılığı olarak, artan token üretimiyle ödüllendiriliyor. Temsilci ödülleri için kullanılan enflasyon havuzunun, yıllık tahminini olarak %5’lik birikim ile 45 milyon dolara ulaşması bekleniyor.

EOS merkezileştirildi mi?
EOS merkezileştirildi mi?

EOS merkezileşme konusunda DASH ve NEM’den daha kötü

Aynı değerlerdeki kripto paralarla karşılaştırıldığında EOS merkezileşme oranında en yüksek seviyeye sahip. CryptoGlobe Research, geçtiğimiz günlerde DASH ve NEM gibi masternode (pasif gelir kaynakları) koinlerinin sıra dışı ödül dağıtımlarını inceledi. İnceleme sonucuna göre, bu koinlerin bile EOS’tan daha adil bir şekilde ödülleri dağıttıkları ortaya çıktı. Blockchain’de toplu edinimlerin boyutlarına baktıkça, projeler ölçeklenebilir trilemma sorununa bir yol bulmak zorunda kalacaklar. EOS bir yandan platformlarının işlem hızını ve güvenliğini sağlarken bir yandan da ağlarında daha adil yönetim ve varlık dağılımı sağlamak zorunda.

Cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin