EOS için çok önemli olan Dawn 4.0, bir dizi yeni özellik ve yönerge içeriyor
EOS için çok önemli olan Dawn 4.0, bir dizi yeni özellik ve yönerge içeriyor

EOS için çok önemli gelişme, Dawn 4.0 yayınlandı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Block.one CTO’su Daniel Larimer, EOS için çok önemli bir gelişme olan, merkezi olmayan uygulamalar (DApps) için EOSIO platformunun mimarisinin en son sürümü olan EOSIO Dawn 4.0’ün yayınlandığını duyurdu. Bu güncelleme, Haziran ayında tam kullanıma sunulacak olan EOSIO 1.0’in hazırlık aşamasında, bir dizi değişiklik içeriyor.

EOS için çok önemli olan Dawn 4.0, bir dizi yeni özellik ve yönerge içeriyor

Block.one, şu anda endüstriyel ölçekli uygulamalar için tasarlanmış, merkezi olmayan bir işletim sistemi olan EOSIO üzerinde çalışan açık kaynaklı bir yazılım yayıncısı. EOSIO platformunu besleyen bir ERC20 tokeni olan EOS, CoinMarketCap verilerine göre, tüm kripto paralar arasında piyasa değerine göre beşinci sırada yer almakta.

Dawn 3.0’ün 6 Nisan tarihinde piyasaya sürülmesinden bir ay sonra, 4.0 güncellemesi, Daniel Larimer’ın Medium’daki paylaşımına göre bir dizi yeni özellik ve yönerge içeriyor. Temelde Block.one’un büyük kullanıcı tabanları için Blockchain’leri ölçeklemek için kritik olduğuna inanan bir özellik olan Inter-Blockchain iletişimine odaklanır.

Block.one, EOSIO yazılımının temizlenmesine ve kararlılığına odaklanmakta

Daniel Larimer’e göre, Dawn 4.0’ün Inter-Blockchain iletişimi, farklı Blockchain’ler üzerinde çalışan uygulamaların “bağımsız donanım üzerinde çalışan bağımsız bellek bölgeleri olan çoklu zincirler” üzerinden kullanılmayan RAM’i satın almasına olanak sağlıyor. Özellikle Bock.one, birçok uygulamanın, genel maliyetleri düşüreceği ve daha hızlı ölçekleneceği için ölçeklendirme adına çok zincirli yaklaşımı tercih edeceğini belirtiyor.

Dawn 4.0, kullanıcıları, kullanılmayan RAM’lerin arz ve talep fiyatını yöneterek dağıtmaya teşvik etmeyi amaçlıyor. EOSIO, RAM talebinin artırması beklendiği için, fiyat otomatik olarak artacak ve bu şekilde sistemde RAM tükenmeden önce fiyat sonsuza yaklaşacak. Inter-Blockchain iletişimine ek olarak Block.one, EOSIO yazılımının temizlenmesine ve kararlılığına odaklanmakta.

EOSIO, Github’da geçen ay için sekizinci en aktif C ++ projesi oldu

Projenin şu anda geliştirildiği yer olan Github’a göre, yazılımla birlikte 508 adet açık sorun mevcut. Aynı zamanda 987 sorun ise kapalı durumda. EOSIO, Github’da geçen ay için sekizinci en aktif C ++ projesi oldu. Ayrıca EOS ana ağının Haziran ayının ilk günlerinde faaliyete geçmesi beklenmekte.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin