EOS saniyede 250 işlem yapabilir
EOS saniyede 250 işlem yapabilir

EOS herkesi yanılttı: Bakın EOS saniyede ne kadar işlem yapabiliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Görünüşe göre EOS, kamuoyunu işlem yapabileceği işlem sayısı konusunda yanlış yönlendirdi. Yeni yapılan bir çalışmada  EOS’un saniyede yapılan işlem sayısının (TPS) Ethereum TPS’sine yakın olduğu ortaya çıktı. Çalışma, birkaç gün önce Brent Xu, Dhruv Luthra, Zak Cole ve Nate Blakely tarafından yayınlandı. Raporun adı “EOS: Mimari, Performans ve Ekonomik Analiz.” Peki EOS saniyede ne kadar işlem yapabiliyor?

EOS saniyede 250 işlem yapabilir

Rapora göre, analistler tarafından alınan performans ölçümleri, EOS’un Ether benzeri bir miktarda TPS’yi işleyebildiğini gösteriyor. Geçmişte bazı blok kaşifleri, EOS için çok etkileyici bir sayıda TPS gösteriyorlardı. Gerçekten de, ağ 1.200 TPS’ye bile ulaşma kapasitesine sahip. Rapora göre, gecikmenin iş hacmi üzerinde önemli bir etkisi olduğu görülüyor. Gidiş-dönüş süresi (RTT) artarsa, EOS ağının performansı düşer. En düşük gecikme süresi, performansın daha iyi olması. Bu konuda bir analist şöyle yorum yaptı:

0 ms’lik gidiş dönüş gecikmesinde yüksek TPS seviyeleri devam ediyor. Sisteme 50 ms RTT eklendiğinde, performans hemen 50 TPS’nin altına düşer. Bu, gecikmenin iş hacmi üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu gösterir. RTT 100 ms’ye çıkarıldığında performans daha da düşer.

EOS bir Blockchain değil mi?

Rapor, işlenmemiş işlemlerde ne olacağını belirlemek için gerçek bir mekanizmanın olmadığını gösteriyor. Ethereum bu yetim ve eski işlemleri büyük ölçüde farklı bir şekilde işler. Bu işlemler memorada görülebilir. Bu, EOS platformunda gerçekleşemez. Görünüşe göre, sistemdeki işlem verimini en üst düzeye çıkarmak için işlemler seçilebilir. Bu şekilde işlemleri toplayarak, ağ tıkanıklığı hafifletmez, bunun yerine, onu yok sayar. Zor kabul edilen işlemler basitçe atlanır.

Çalışma, EOS’un bir Blockchain değil, bunun yerine dağıtık ve homojen bir veritabanı sistemi olduğunu gösteriyor. Bu, EOS ekosistemi ile ilgili bazı sorunların ortaya çıktığı ilk dönem değil. Bu çalışma, EOS topluluğunun dikkat etmesi gereken bazı problemleri doğruluyor ve gösteriyor. İşlemler kriptografik olarak doğrulanmadı ve bu çok büyük bir sorun. Ayrıca bu çalışmaya göre EOS daha merkezi olmayan diğer ağlara kıyasla daha fazla güven gerektiriyor.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin