EOS güvenlik açıkları nedeniyle kilitli kalacak!
EOS güvenlik açıkları nedeniyle kilitli kalacak!

EOS güvenlik açıkları nedeniyle kilitli kalacak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son zamanlardaki tartışmalardan sonra, EOS Blockchain’i dün resmi olarak yayına girdi. Fakat EOS Blockchain’i hala güvenlik açıklarını barındırıyor ve EOS güvenlik açıkları nedeniyle kilitli kalacak!

EOS Blockchain’i resmi olarak başlatıldı

Projenin hayata geçirilmeden önce bir ön koşulu vardı ve bu, 150 milyonluk toplam tokenin % 15’inin oylamada yer alması. Ancak, şirket uygun blok üreticilerini seçemedi ve yazılımın piyasaya sürülmesi gerekip gerekmediği konusunda anlaşmazlık vardı. Token sahipleri, teoriye göre, işlem sürecini hızlandırmaları gereken blokları kimin üreteceği konusunda oy kullanır.  Rakip platform Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, sistemin oy satın alımına karşı savunmasız olduğuna inanıyor. Blockchain, teknik olarak altı gün önce 9 Haziran’da başlatıldı. Toplam değeriyle dünyanın en büyük beşinci kripto parası olan EOS için 150 milyondan fazla oy kullanıldı ve EOS Blockchain’i resmi olarak başlatıldı.

EOS Blockchain’i hala güvenlik açıklarını barındırıyor

EOS’un daha önceki hata bulma yarışmasında 120 bin dolar kazanan güvenlik araştırmacısı Guido Vranken, EOS’ta başka bir güvenlik açığı daha keşfettiğini belirtiyor. Ancak endişe verici olan ise ağda yeni problemler bulan tek araştırmacı Guido Vranken değil. Guido Vranken’in bulduğu hata, Binaryen WASM ayrıştırmasında kontrolsüz yineleme. Kontrolsüz yineleme, sistem içinden gelen bir işlev sonsuz bir döngüye girdiğinde oluşur ve bilgisayar kaynakları tükenene kadar devam eder ve sonunda ölür. Bu durum sonuç olarak herhangi birinin Binaryen derleyicisini kullanarak WASM’i derlemeye çalıştığı durumda bilgisayarlarının bozulabileceği anlamına geliyor.

EOS güvenlik açıkları nedeniyle kilitli kalacak!

Guido Vranken, EOS ağında başka hataların olup olmadığından emin değil. Ayrıca diğer araştırmacıların hala sorunları bulmak için ödül aldıkları görülüyor. Çin güvenlik firması Qihoo 360’da, geçtiğimiz günlerde EOS ağında güvenlik açığı keşfetti. Hata bulma yarışması, başka araştırmacıların bulduğu hatalar sonucunda başlatıldı. Bu nedenle 2 Haziran’da açılacak olan Blockchain önemli bir gecikme ile karşılaştı. Sonuç olarak EOS,  21 blok üretici adayı seçilene kadar kilitli kalacak.

Cryptonews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin