İşte yeni başlayanlar için EOS ile ilgili 7 gerçek
İşte yeni başlayanlar için EOS ile ilgili 7 gerçek

EOS büyük bir saldırıyı atlattı ama şimdilik!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

EOS Jungle testnet’inde son zamanlarda meydana gelen bir saldırı hakkında bugün haberler çıktı. Saldırgan ağa yeni hesaplar ve tokenler ekleyerek aktif olmayan blok üreticileri seçimlerine hile karıştırmak istedi. EOS test ağı kapatıldı ve gerçek bir zarara uğramaması için sistemi yeniden başlatıldı. Böylece EOS büyük bir saldırıyı atlattı.

EOS büyük bir saldırıyı atlattı: Peki şimdi ne olacak?

Saldırgan 7.500’den fazla hesap oluşturdu ve daha sonra testnet’i 6 milyar token ile doldurdu. Bu, saldırganın tek taraflı olarak inaktif blok üreticilerini seçmesine olanak verirken, gerçek blok yapımcıları Blockchain onaylanmasına devam edemediler. Saldırı 7 Eylül’de tespit edildiğinde, blok üreticileri, ağı kapatmaya ve onu bir yedeklemeden yeniden başlatmaya oy verdiler. Bu sadece bir test ağı olduğu ve bu ağdaki tokenler aslında hiçbir şeye etki etmediği için gerçek bir zarar verilmedi. 8 Eylül’de Jungle test ağı yedeklendi ve her şey tekrar normale döndü.

Saldırıyı kimin yaptığı veya neden olduğu bilinmiyor. Daha büyük bir saldırı için bir hazırlık bile olabilir, ancak birinin bunu yapması muhtemel. Çünkü yapabileceklerini fark ettiler. 6 milyar dolarlık bir maliyetle, EOS ana ağına böyle bir saldırı, diğer kripto paralara yapılan büyük çaplı saldırılardan çok daha fazla maliyetli olacak. Ancak, ARK veya Lisk gibi daha küçük DPoS ağlarına bu şekilde saldırmanın ne kadar maliyetli olacağı açık değil.

Unhashed

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin