Michael Novogratz: “EOS birkaç ay içinde saniyede 50 bin işlem yapmalı.”
Michael Novogratz: “EOS birkaç ay içinde saniyede 50 bin işlem yapmalı.”

EOS Blockchain’i şimdi resmi olarak yayında: EOS fiyatı artışa geçti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

EOS Blockchain’i artık yayında. Yazım zamanında, toplam değeriyle dünyanın en büyük beşinci kripto parası olan EOS için 150 milyondan fazla oy kullanıldı. Böylece tartışmalarla dolu bir haftalık süreç sona erdi.

EOS Blockchain’i artık yayında

Çalışan bir Blockchain olmadan önce EOS 1 yıl süren ICO’sunda 4 milyar dolar topladı. Bu süre zarfında hacim bakımından en büyük 5 kripto para olan EOS’un ana ağı sonunda yayınlandı. En iyi tahminlere göre Blockchain, dün TSİ 21.00’de faaliyete başladı. Ana ağ, kabaca bir hafta süren müzakere sürecinin ardından, blok yapımcı adayları tarafından test edildi.

Tartışmalarla dolu bir haftalık süreç sona erdi

EOS ana ağı başlatıldıktan sonra EOS topluluğu blok oluşturucularının seçilmesi için yapılan oylamanın sonuçlanmasını bekliyordu. İlk bloğun oluşturulabilmesi için bir blok oluşturucusu adayının seçilmesi gerekiyor. Bu nedenle toplam oyların %15’inin kullanılması lazım. Ancak yapılan açıklamalara bakıldığında oylama için herhangi bir arayüz bulunmuyordu. İlk oyların çoğunun “Cleos” adı verilen bir araçla yapıldığı belirtiliyor.

Bu durum ise yalnızca konu hakkında teknik bilgiye sahip olanların oylama yapabilmesini sağlıyor. Bu konu EOS topluluğunda ciddi eleştiri aldı. Çünkü tokenlerin az sayıda kişi veya kuruma ait olmasından kaynaklı olarak blok oluşturucuları kendilerine oy atabiliyor. Ancak EOS’taki oylama sürekli ve üç dakikada bir gerçekleştiriliyor. Fakat %15 oya ulaşana kadar gizli bir şekilde ağı devam ettiren blok oluşturucusuna emanet edilmesi herkeste endişeye sebep oldu. Bu durum oyların onaylanması süreci için bir blok oluşturucusuna oldukça fazla güvenildiğini gösteriyor.

EOS Blockchain’i ile birlikte EOS’un fiyatı da yükseldi

Token sahiplerinin yüzde 15’i, seçilmiş 21 blok üreticisini kurmak için oy kullandığında, Blockchain aktif hale geldi. Bu süreç, birçok kişinin oy verme süreciyle ilgili güvenlik endişeleri de dahil olmak üzere birçok nedenden ötürü daha uzun sürdü. EOS Blockchain’inin resmi olarak yayında olduğu haberiyle birlikte EOS’un fiyatı da yükseldi. Lansman öncesinde 10 dolardan işlem gören EOS, hızla yükselerek 11,5 doları gördü.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin