1 Haziran Bitcoin analizi: BTC 10.000 doları kırabilecek mi?
1 Haziran Bitcoin analizi: BTC 10.000 doları kırabilecek mi?

Bitcoin fiyatındaki düşüşün ardındaki gizemli sebep ortaya çıkmış olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son zamanlardaki Bitcoin satışlarının ardındaki gizemli sebep ortaya çıkmış olabilir. Bir numaralı kripto para Bitcoin, geçen aya göre yüzde 30 ve bu yıla göre ise yüzde 50’den fazla düşüş gösterdi. Rekor düşük seviyeleri gören Bitcoin’in bu düşüşün arkasındaki neden bilinmiyordu. Fundstrat’tan Tom Lee, bu son düşüşün ardında yatan nedenleri ortaya çıkarmış olabilir ya da en azından bir kısmını. Bitcoin fiyatındaki düşüşün ardındaki gizemli sebep ortaya çıkmış olabilir!

Bitcoin fiyatındaki düşüşün gizli sebebi “Bitcoin vadelileri” olabilir

Şirketin araştırma başkanı Tom Lee, yakın tarihli bir notta, yaşanan bu durumun Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin sona ermesinden kaynaklanabileceğini söyledi. Tom Lee açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

Bitcoin, CBOE vadeli işlem sözleşmelerinin süre sonu etrafında dramatik fiyat değişiklikleri görüyor. Bu Raptor Group’tan Justin Saslaw’ın işaret ettiği bir şeydi. Bazı verileri derledik ve bu gerçekten doğru görünüyor. Genel olarak Bitcoin, CBOE sözleşmelerinin sona ermesinden önceki 10 gün içinde yüzde 18 oranında düştü.

CBOE Bitcoin Haziran vadeli işlem sözleşmeleri, fiyatların seans boyunca son 4 ayın en düşük seviyesine ulaşmasıyla birlikte geçtiğimiz Çarşamba günü sona erdi.

Eğer Tom Lee’nin teorisi doğruysa, fiyatlar birkaç gün içinde yükselmeli!

Tom Lee, konuya yönelik şunları söyledi:

Daha geniş bir gözlem yapacak olursak bu sürelerin etrafında önemli dalgalanmalar var. Fiyatlar, Bitcoin vadelilerinin sona erdiği tarihten bir gün sonra tekrar yükseldi.

Tabii ki, Bitcoin fiyatlarının düşmesi konusunda başka sebepler de var. Yasal düzenlemelerin belirsizliği, fiyat manipülasyonu ve piyasa hissiyatına dair endişeler bunlar arasında yer alıyor. Eğer Tom Lee’nin teorisi doğruysa, fiyatlar önümüzdeki birkaç gün içinde yükselmeli. CBOE Bitcoin vadelileri, Aralık ayının en yüksek seviyesi olan 20.500 dolardan neredeyse yüzde 70 oranında aşağıda. Bu gelişmelere rağmen Tom Lee, 2018 yıl sonu fiyat hedefi olan 25.000 dolarlık hedefinde ısrarcı. Bitcoin yazım sırasında, %1,1 oranında artışla 6.585 dolardan işlem görüyor.

CNBC

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin