EOS analizi
EOS analizi: EOS’da neler oluyor? Yükseliş devam eder mi?

EOS analizi: EOS’da neler oluyor? Yükseliş devam eder mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasalarında özellikle yüksek sermayeli kripto paralarda 200 günlük hareketli ortalamalarının üzerine çıkan coinlerin bu seviyeden hızlı yükselişlerine şahit olduk. Bu durum aynı zamanda bir boğa piyasası habercisi olarak karşımıza çıktı. Bu trene erken binen kripto paralardan biri olan EOS ise hala yükseliş eğilimini sürdürüyor. EOS için yükseliş devam eder mi? EOS’un son durumunu teknik olarak inceledik.

Geçtiğimiz ayın son haftasında 200 günlük hareketli ortalamasını (3,80 dolar) geçtikten sonra hızlı yükselen EOS, şu an o seviyeden yüzde 55 oranında bir getiri elde etti. Dik bir ivme ile yükselen EOS, piyasanın olumlu havası yanında bünyesindeki gelişmeler ile piyasalardan zaman zaman ayrışmaya devam ediyor.

EOS teknik analizi

EOS özellikle aybaşından beri olumlu fiyat hareketleri ile dikkat çeken bir coin, bugün ise ilk 10’da en çok artan coin konumunda. Piyasalar nispeten durgun giderken ayrışan hareketlerini gördüğümüz EOS/USD paritesine teknik açıdan baktığımızda bazı önemli kırılımlar yaptığına tanık olduk.

EOS Nisan başında yaklaşık 4.20 dolar seviyesinden yükselişe geçtikten sonra bu yükselişini 3 günlük periyotta 5.91 dolara kadar sürdürdü. Sonrasında bir düzeltme gördüğümüz kripto parada bu geri çekilme, 4.85 seviyelerine kadar gerçekleşti. Sıklıkla dile getirdiğimiz ve yükseliş için sağlıklı bir geri çekilme olarak gördüğümüz bu seviye, yükselişin hızlandığı 4.20 ve son görülen zirve 5,91 dolar baz alınarak belirlenen Fibonacci düzeltme seviyelerine göre Fib 0,618’e (4,85 dolar) kadar gerçekleşti.

Bu noktada satışların durup alış işlemlerinin hâkim olmaya başlaması ile yeni bir yükseliş dalgasına şahit olduk.

4,85 doların üzerinde yeni yükseliş dalgasına giren kripto para, bu süreçte daha düşük dipler ile yükselişine devam ederken iki gün önce son kısa vadeli yükseliş trendi çizgisinde (5,20) destek bulduktan sonra hızlıca yükselerek 5,50 gibi kritik bir direnç noktasını kırmayı başardı. Şu an önündeki en büyük engel ise aybaşında deneyip kıramadığı 5.90 dolar seviyesi.

EOS için kısa vadede en kritik nokta 5.90 dolar

Kısa vadeli olarak incelediğimiz EOS/USD grafiğinde teknik göstergeler olumlu sinyaller verirken EOS’un bu sefer 5,90 direncini kırıp psikolojik direnç seviyesi 6 doları test edebileceğini görebiliriz. Kısa vadede 6 dolar seviyesinin üzerinde devam etme olasılığı düşük gibi görünse de EOS’un 5.90 doları kırıp, bu noktayı kendine sağlam bir destek yapması önümüzdeki haftalarda yükseliş için yeni bir formasyona girmesini sağlayabilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin