Ethereum neden düştü? Düşüş sürecek mi, yükseliş mi gelecek?
Ethereum neden düştü? Düşüş sürecek mi, yükseliş mi gelecek?

Ethereum analizi: ETH kritik bölgenin üzerine çıkabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum Nisan ayı başında diğer kripto paralar gibi önemli kazanımlar elde ederek yatırımcısını heyecanlandıran bir ivmeye girdi. Geri çekilmelerin kısıtlı yükselişlerin ise istikrarlı göründüğü 10 günlük periyotta Ether tokeninin şu an kritik bir alana yaklaştığını görüyoruz.

Ethereum orta vadeli teknik analizi

2018 yılının sonuna kadar kesin bir düşüş eğiliminde olduğunu gördüğü Ethereum, yeni yılın başlaması ile birlikte ilk olarak düşüş eğilimini zayıflattı. Nisan başındaki keskin yükseliş ile de yükseliş trendi için ilk adımı attı. Bunu aybaşında görülen 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin (ortalama 150 dolar) yukarı yönlü kırılması ile teyit ettik. Ayrıca 100 günlük hareketli ortalama eğrisinin kuzeye doğru hafifçe ivmelenmesi ve iki hareketli ortalama arasının daralması da diğer bir yükseliş göstergesi.

Bu bilgiler ışığında Ethereum’un şu an kritik bir bölgeye girmeye çalıştığını söyleyebiliriz. Öyle ki piyasada fon miktarı Kasım 2018 düşüşü öncesi seviyesini yakalamış durumda. Bu yüzden Ethereum’un yükseliş trendini incelerken Kasım ayının hızlı düşmeye başladığı fiyatın Ethereum için gösterge olabileceğini düşünüyoruz.

Ethereum için kritik direnç alanı 210 – 180 dolar aralığı

Kasım 2018’de başlayan düşüş hareketi Ethereum’un 210 dolar seviyelerinde başlamış ve 180 dolar desteği de kırılınca hızlanmıştı. Şimdi ise yükseliş eğiliminde olan Ether, bu hafta 180 dolar direncini test etmeye başladı. Bu seviyenin hafta bitmeden kazanılması durumunda Ethereum, 210 – 180 dolarlık kritik bir direnç alanına adım atmış olacak.

Diğer yandan daha geniş perspektifte baktığımızda Kasım ayı zirve seviyesi (220 dolar) ve 10 Aralıktaki dip seviyesi (81 dolar) referans alındığında hesaplanan Fibonacci düzeltmelerine göre Ethereum’un yılın son haftası itibarıyla 160 dolardan dönerek bu seviyelerin düzeltmesini yaptığını görüyoruz. (ideal düzeltme seviyesi Fib 0,618)

Bu geri çekilme yaklaşık 100 dolara kadar sürdükten sonra bu noktadan devam eden bir toparlanma bulunuyor. Bu yüzden Ethereum için referans almamız gereken güncel rakamlar 160 dolar (zirve) ve 100 dolar (dip).

Son toparlanma hareketinde 140 dolar direnci kırıldığı için yükseliş hızlanarak 180 dolar seviyesine kadar bir kazanım gerçekleşti. Burada rutin düzeltme formasyonu gerçekleşmediği için 140 dolar bir kırılım noktası olarak çalıştı.

ETH/USD’de bir düzeltme görülebilir mi?

Fakat son referans noktalarına göre hesapladığımız Fibonacci düzeltme seviyelerine göre Ethereum’un şu an girmek üzere olduğu direnç bölgesi, oldukça zor bir alan olarak görülüyor. Bu seviyeye kadar devam eden yükselişte enerjinin düşebileceği ihtimali göz önüne alınarak şu an aşırı alım koşullarında olan Ether’de bir geri çekilme görebiliriz.

Özetlemek gerekirse bir geri çekilme ihtimali, ilk etap 180 – 210 dolar aralığından başarılı bir şekilde yukarıda doğru çıkma ihtimalinden yüksek duruyor. Olası bir düzeltmenin ise yaklaşık bir aylık zaman dilimi içerisinde piyasadaki olumlu havada göz önünde bulundurularak en iyi ihtimalle 150 – 155 dolar seviyelerine kadar olabileceğini görebiliriz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin