Athena Bitcoin ve Odyssey Grup, 30 Bitcoin ATM’si kuracak
Athena Bitcoin ve Odyssey Grup, 30 Bitcoin ATM’si kuracak

Enflasyonu yavaşlatmak için Arjantin’de 30 Bitcoin ATM’si piyasaya sürülecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Şu anda Arjantin’i rahatsız eden ekonomik krizle mücadele etmek için peso değerini azaltan Athena Bitcoin ve Odyssey Grup, yıl sonuna kadar 30 Bitcoin ATM’si (otomatik para çekme makinesi) kullanmaya karar verdi. Reuters’e göre, bu karar pesonun bu yıl USD’ye karşı değerinin neredeyse %50’sini kaybettikten sonra alındı.

Athena Bitcoin ve Odyssey Grup, 30 Bitcoin ATM’si kuracak

Tüm ATM’ler Odyssey Grup‘un ATM’leri ile Bitcoin satın alabilecek ve satabilecek, ayrıca nakit mevduatı ve para çekme ve hesaplar arasında para transferi gibi geleneksel bankacılık işlemlerini kolaylaştıracak ek özellikler sunulacak.

Bu hareket, Arjantin’de piyasaya sürülen kripto para ATM’lerinden bir ay sonra geliyor. ABD merkezli bir şirket olan Athena Bitcoin ile Buenos Aires alışveriş merkezindeki ilk makineyi kuruyor. Odyssey Grubu’nun şu anda Arjantin’de aktif bir ATM’si olmamasına rağmen, şirket temsilcilerinin yaptığı açıklamada, yıl sonuna kadar 150 adet makine kurmayı hedefliyor. Şirket, % 80’inin Bitcoin’i 2019’un başına kadar devredebileceğini iddia ediyor. Arjantin’in Bitcoin Operasyon Müdürü Dante Galeazzi, konuya yönelik şunları söyledi:

Bugün, dünyadaki kripto paralı ATM’ler katlanarak büyüyor. Arjantin’de ticari ATM’ler yoktu ve bu fikir pazarı ele geçiren ilk kişi oldu.

“Para birimi devalüasyonları ile Bitcoin işlemlerinde bir artış gördük.”

Bu genişleme, şirketin halihazırda Columbia’da 12 aktif vezne makinesine sahip olması nedeniyle beklenmedik bir durum değil. Galezzi’ye göre, Athena Bitcoin, kripto para için büyük bir büyüme potansiyeli sunan Arjantin’deki enflasyon krizi için para ödemeye karar verdi. Galezzi ayrıca açıklamalarına şunları ekliyor:

Para birimi devalüasyonları ile Bitcoin işlemlerinde bir artış gördük. Piyasaya yatırım yapma fırsatının (pesonun) bir güvencesi olarak görüyoruz.

Bir Odyssey Grubu’nun şirketi olan Octagon, Arjantin’deki eski makinecilerden gelen işlemlerle ilgilenecek. Octagon’un genel müdürü Begona Perez De Solay’a göre, şirket 2019 yılı sonuna kadar ülkede 1.600 adet Bitcoin özellikli Odyssey ATM’lerini kurmayı planlıyor.

Kripto para meraklıları ve uzmanları, krizin önlenmesiyle otoritelerin piyasayı düzenlemeye çalışacaklarını belirtiyor

Piyasa fırsatını kullanan şirketler ile daha fazla tüketicinin kripto para birimi ekosistemine girmesi bekleniyor. Ancak, kripto para meraklıları ve uzmanları, krizin önlenmesiyle otoritelerin piyasayı düzenlemeye çalışacaklarını ve yüksek oranda sahtecilik ve kara para aklama olasılığının bulunduğunu belirtiyor.

Buna ek olarak, bazı yatırımcılar hâlihazırda merkezi bankaların çoğunda -sanal varlıklar onaylanmamış olduğu için dijital tokenlere yatırım yapma konusunda sıkıntı çekiyor. Bir dijital para birimi danışmanlığı olan BitAML’in kurucusu olan Joe Ciccolo’ya göre, bu endişe, bir ATM’deki her bir işlemin, bir kişinin sürücü ehliyeti bile olabilen geçerli bir kimliğe sabitlenmesini sağlayarak önlenebilir. Joe Ciccolo, konuya yönelik şunları söylüyor:

ATM’ler ayrıca kişi başına günlük limitler koyarak işlem kontrollerini de uygulayabilirler.

Odyssey Grup ve Athena Bitcoin, diğer Latin Amerika ülkelerinde de Şili, Brezilya ve Meksika’nın önde yer aldığı genişleme planlarını hazırlıyor.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin