Enerji devi KEPCO, Ledger tarafından geliştirilen Blockchain tabanlı yenilenebilir enerji sertifikalarını test ediyor
Enerji devi KEPCO, Ledger tarafından geliştirilen Blockchain tabanlı yenilenebilir enerji sertifikalarını test ediyor

Enerji devi KEPCO, Ledger tarafından geliştirilen Blockchain tabanlı yenilenebilir enerji sertifikalarını test ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya’daki en büyük ikinci enerji kuruluşu, yenilenebilir enerji puanlarını işleme koymak için Blockchain destekli bir sistemin denemesini gerçekleştiriyor.

9 Aralık’ta Cointelegraph ile paylaşılan bir basın açıklamasına göre, Kansai Electric Power Co Inc (KEPCO), Avustralyalı teknoloji şirketi Power Ledger tarafından geliştirilen Blockchain destekli yenilenebilir bir enerji ticareti platformu denemesini genişletiyor.

Dağıtılmış, karbonsuzlaştırmak

Japonya 2018’de dünyanın en büyük beşinci elektrik tüketicisiydi, ancak enerjisinin yalnızca % 17,5’ini yenilenebilir kaynaklardan üretti.
Bu yılın mayıs ayında, ülkenin Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı, fosil olmayan yakıt değeri sertifikalarının (NFV) satışına devam etmeye karar verdi. Enerji sağlayıcılarının elde ettikleri bu sertifikalar sayesinde, enerjinin bir kısmının yenilenebilir kaynaklardan üretildiği kanıtlanıyor.

Sertifikalar ayrıca, yeşil enerji sektörlerine yapılan yatırımları teşvik etmek ve hangi santrallerin en fazla çevresel değere katkıda bulunduğunu değerlendirmek için yenilenebilir enerji sertifikalarına (REC) benzer şekilde işlem görebilir.
EKOenergy’den Mart ayında çıkan bir yerel bir rapora göre, Japonya’daki mevcut enerji sertifikalarının ve karbon kredisi sistemlerinin “karmaşık ve bölünmüş” biçimde çalıştığını iddia etti.

Yeni anlaşma şartlarına göre KEPCO, güneş enerjisi sistemleri tarafından üretilen NVA’ları oluşturmak, izlemek, takas etmek ve yerleştirmek için Power Ledger’ı kullanacak.

Sistem, kullanım ömürleri boyunca sertifikaları takip etmek için Blockchain teknolojisinin değişmez ve merkezi olmayan özelliklerini kullanıyor ve böylece yinelenen kullanım potansiyelini azaltıyor. Power Ledger, merkezi bir KEPCO cüzdanında saklanan REC token’ları oluşturur.

KEPCO ve Power Ledger arasında yapılan başarılı bir deneme, enerji üreticilerinin artı enerjilerini platform üzerinden alıp satmalarının, yenilenebilir enerji yatırımlarından para kazanmalarının verimli bir yol olduğunu göstermiştir. Bu görünüşte tüketicilere daha düşük maliyetli yeşil enerji kaynakları sağlamaya yardımcı olmaktadır.


Denemelerin Aralık ayında başlaması, sonuçların Mart 2020’de açıklanması bekleniyor.

Önceki REC Blockchain girişimleri

Bu yılın haziran ayında, Güney Kore’nin en büyük enerji sağlayıcısı Korea Electric Power Corporation, REC’lerin işlenmesi için Blockchain destekli bir sistem kurmak için iki yerli elektrik tedarikçisiyle sözleşme imzaladı.

Şirket ayrıca 2018 sonbaharında, yeni nesil mikro şebekesini geliştirmek için Blockchain ve diğer yenilikçi enerji çözümlerini kullanacağını açıklamıştı.


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin