İşte gelmiş geçmiş en çılgın Bitcoin fiyat tahminleri
İşte gelmiş geçmiş en çılgın Bitcoin fiyat tahminleri

Endişe uyandıran araştırma: Bitcoin çok yakında çökebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir araştırma, parabolik fiyat artışının ardından gelecek aylarda Bitcoin’in çökme ihtimalinin yüksek olduğunu bildiriyor.

Harvard Business School araştırması: Bitcoin yakında çökebilir

Daha önce 2019’da Finansal Ekonomi Dergisi’nde yayınlanan ‘Fama Baloncukları’ adlı bir araştırma, Bitcoin’in birkaç ay içinde çökme ihtimalinin çok yüksek olduğunu söylüyor. Çalışma Harvard Business School’da birkaç profesör tarafından yapıldı. Ancak araştırmacılar borsalara odaklandılar, ancak aynı mekanizmalar Bitcoin için de geçerli. Araştırmaya dayanarak, bir MarketWatch makalesinin yazarı ilginç sonuçlara ulaşıyor.

Araştırmacılar,  kripto hayranlarının Bitcoin’in evrensel bir takas yöntemine dönüşeceğine ve altının yerini alacağına inanmasına rağmen, çökmeye karşı savunmasız olduğunu söylüyor. Bitcoin fiyatlarında yakın zamanda meydana gelen parabolik yükseliş, varlığın JP Morgan’dan Jamie Dimon da dahil olmak üzere bir çok kişinin düşündüğüne göre bir balon olmadığını gösteriyor. Araştırmacılara göre, Bitcoin’deki durum geçici ve BTC yakında çökebilir.

Araştırma: Bitcoin fiyatı arttıkça çöküş ihtimali hızla artıyor!

Harvardlı bilim adamları, araştırmada fiyat dalgalanmasının belirli seviyelerin üzerine çıkması durumunda, çöküş ihtimalinin hızla arttığını gösterdi. Fiyat artışı yüzde 150’ye ulaştığında, çöküş ihtimali yüzde 80’e yükseliyor. Son iki yılda, Bitcoin yüzde 440’dan fazla değer kazandı. 2019’un başlamasından bu yana BTC fiyatı yüzde 270’in üzerine çıktı. Karşılaştırma yapmak gerekirse, S&P 500 endeksi son iki yılda sadece fiyatına yüzde 20 ekledi.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin