En yüksek işlem hacmine sahip kripto paralar
En yüksek işlem hacmine sahip kripto paralar

En yüksek işlem hacmine ulaşan ilk altı kripto para

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain ve kripto para projeleri her zaman birbiriyle yarışıyor. Bu durum açık olarak görünmese de, ölçeklenebilirlik açısından sert bir rekabet söz konusu. Bu konuda en yüksek işlem hacmine ulaşan ilk altı kripto parayı sizler için derledik.

En yüksek işlem hacmine sahip kripto paralar

6- Bitcoin

Dünyanın önde gelen kripto para birimi, büyük miktardaki işlemlerin işlenmesi söz konusu olduğunda oldukça hayal kırıklığı yaratıyor. Her gün en yüksek değer verimine sahip gibi gözükse de, tüm zamanların en yüksek seviyesini görmeden önceki gerçek işlemlerin sayısı bugüne kadar 670.896’yı geçmedi. Gelecek ölçeklendirme çözümleri, problemin çözülmesine yardımcı olabilir.

5- Ethereum

Dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi, genel işlem hacmi açısından Bitcoin’den daha iyi bir fiyat seviyesine sahip, ancak yine de büyük resme bakarken hala mücadele ediyor. Bugüne kadarki en yüksek verim, oldukça katı bir sayı olan 1.372.918 işlemiyle kaydedildi. Ne yazık ki bu rakam, bugün ihtiyaç duyulandan çok uzak, bu yüzden gelecekteki ölçeklendirme çözümleri daha da önem kazanacak.

4- Bitcoin Cash

Bugüne kadar, en yüksek BCH verimi oldukça muhteşem olan 1.734.766 işlemden oluşuyor. Bitcoin ve Bitcoin Cash arasında, özellikle ağ blokları ve genel ağ çıkışları söz konusu olduğunda büyük bir fark var. Bugüne kadar, günlük işlem hacmine gelindiğinde BTC hala 10 kattan fazla olmasına rağmen, Bitcoin Cash iki tarafın açık lideri.

3- STEEM

Steemit projesinin ana altyapısı olan STEEM, çok fazla sorun olmadan yüksek oranda ağ işlemi yapabilme kapasitesine sahip. Bu projede, mevcut maksimum ağ verimi 2.522.380 ile oldukça etkileyici bir figürde oturuyor. Geleneksel kripto para birimlerinden çok farklı olsa da, proje zaman ilerledikçe daha fazla popülerlik kazanıyor gibi görünüyor.

2- BitShares

Çoğu kripto para birimi meraklıları, BitShares’i gözden kaçırma eğilimindeyken proje öncelikle ölçeklendirmeye ve bu teknolojiyi kitlelere ulaştırmaya odaklanıyor. En yüksek işlem hacmi 6.112.075 olan Bitshares, bugün dünyadaki Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin oldukça ilerisinde. Dolayısıyla, ne olursa olsun göz ardı edilmemeli.

1- EOS

Ağ ölçeklendirmesi söz konusu olduğunda, EOS mevcut maksimum verimi 10.111.725  olduğu için listenin tam önünde. Ayrıca, 24 saatlik bir süre için on milyon işlem yapabilen ilk büyük kripto para birimi. Önümüzdeki aylarda ve yıllarda diğer büyük kripto para birimlerinin bu rakamlara yaklaşıp yaklaşmayacağını görmek ilginç olacak.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin