Balinalar üç saatten az bir zamanda 532 milyon dolarlık Bitcoin taşıdılar
Balinalar üç saatten az bir zamanda 532 milyon dolarlık Bitcoin taşıdılar

En son araştırma Bitcoin balinaların BTC’lerini çok fazla arttırdığını ortaya koyuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

En zengin Bitcoin adresleri Aralık ayında yaşanan Bitcoin çöküşünün ardından BTC biriktirmeye başladı. Yakın zamanda yapılan bir Diar çalışması, 1.000-10.000 BTC arasında yer alan Bitcoin adreslerinin sayısının 2019’da yüzde 26 arttığını ortaya koyuyor, bu da daha fazla perakende yatırımcısının şimdi Bitcoin’i biriktirdiğinin kesin bir göstergesi. Ayrıca “Kripto kralı”, bir yılda yüzde 100’den daha fazla arttı.

Balinalar Bitcoin biriktiriyor

Yukarıda belirtilen rapor, Bitcoin nouveau riche’in (1.000 BTC ile 10.000 BTC arasında yer alan adresler) 450.000 BTC’den daha fazla biriktiğini de göstermektedir. Bu adresler (Coinbase tarafından kontrol edilenler hariç) şimdi toplam dolaşımdaki arzın yüzde 26’sından sorumlu. Perakende yatırımcılara ait adreslerin sayısı yıl boyunca yüzde 37-38 olarak sabit kaldı. Bununla birlikte, kripto para birimi borsaları şimdi toplam tedarikin yalnızca yüzde 16’sını oluşturuyor (Bitcoin’in yüzde 20’si ile karşılaştırıldığında keskin bir baskınlık).

“0.01 yüzde” ile tanışın

BitInfoCharts tarafından sağlanan verilere göre, bu adresler toplam sayının yüzde 0.01’lik bir kısmını oluşturur. Aslan payına sahip olan adresler BTC hacminin 0,01’inden daha azına sahip.

Daha önce en zengin 10 Bitcoin adresini açıkladık. Bittrex’in sahip olduğu en zengin BTC cüzdanı 1 milyar dolar değerinden fazla BTC barındırıyor. Ancak, “Bitcoin zombi” olarak adlandırılan çok sayıda etkin olmayan ve uzun zamandır hareket etmeyen balinalar da bulunuyor.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin