Dünyanın en büyük üçüncü fintech şirketi Ripple’la ortak oldu!
Dünyanın en büyük üçüncü fintech şirketi Ripple’la ortak oldu!

SBI Ripple Asya, XRP destekli ödeme uygulaması MoneyTap’i denemeye başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japon finansal hizmetler devi SBI Holding’in bir iştiraki olan SBI Ripple Asia, SBI Holding ve Ripple’in ortaklaşa geliştirilen müşteri odaklı XRP destekli ödemeler uygulaması MoneyTap’a bağlı bir mağaza ödeme hizmeti başlatıyor.

Daha önce de belirtildiği gibi, geçen yılın sonbaharında piyasaya sürülen MoneyTap, Ripple’in xCurrent hizmeti Blockchain çözümü ile yakın zamanda aynı ülke sınırlarındaki bankalar arası fon transferini mümkün kılacak.

Yeni mağaza takas hizmetinin, yılsonuna kadar MoneyTap kullanarak tam ölçekli mağaza içi ödeme hizmetlerinin piyasaya sürülmesinin önünü açacağı belirtiliyor.

Cointelegraph Japonya’nın haberine göre, akıllı telefon kullanarak QR kod teknolojisini kullanan ilk deneme, SBI tarafından Roppongi 1-chome Izumi Garden Tower’daki bir restoranda SBI tarafından gerçekleştirilecek. SBI’nin, servisi geliştirilmeden önce kullanıcı deneyimlerini analiz edeceği bildirildi.

Bildirildiği üzere MoneyTap’ın lansmanı, SBI Holdings’in, Mart 2017’de yürürlüğe giren yasa uyarınca “Elektronik Ödemeler Ajansı Hizmet Sağlayıcısı” olarak elektronik ödemeleri ele almak üzere Eylül 2018’de Japon düzenleyicilerin lisansını başarıyla temin etmesinin ardından tamamlandı.

MoneyTap ile Japonya’daki tüm bankaların entegrasyonu sağlanması amaçlanıyor

MoneyTap nihayetinde, Japonya’nın tüm bankacılık varlıklarının yüzde 80’inden fazlasını temsil eden 61 Japon bankası kabul görme hedefi var. Ve bu Mart ayında 13 Japon bankasından yatırım aldı.

Nisan ayında, SBI Holding’in CEO’su ve genel müdürü Yoshitaka Kitao, Ripple Labs Inc.’in bir yöneticisi olarak atandı.

SBI Holdings’in Temmuz 2018’de SBI Sanal Para platformunu piyasaya sürmesi, Japonya’yı bir bankanın kripto para borsasına ev sahipliği yaptığı ilk ülke yaptı.

Borsa’nın 31 Mart 2019 tarihinde sona eren hesap dönemine ait mali raporu, lansmanının ilk yılında kârlılığa ulaştığını ortaya koydu.

SBI ayrıca, kripto altyapısı ve hizmetleri geliştiren çok sayıda işletmeye çeşitli yatırımlar yaptı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin