İnanılmaz! Sosyal medyada en sevilen kripto para henüz piyasada bile değil
İnanılmaz! Sosyal medyada en sevilen kripto para henüz piyasada bile değil

İnanılmaz! Sosyal medyada en sevilen kripto para henüz piyasada bile değil

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yıllar boyunca, kripto evreni dünyanın takip ettiği oldukça popüler bir ekonomik sektör haline geldi. Bununla birlikte, her kripto para birimi, insanların nasıl gördüklerine ve anlamalarına bağlı olarak kendi popülerlik seviyesine sahiptir. Öncü kripto para birimi olan Bitcoin, yıllardır en popüler ve en değerli kripto para birimi oldu.

Kripto paralar

Tüketici araştırması yapan bir firma olan Comparitech‘in yakın tarihli bir raporuna göre, işler çoğu insanın beklediği gibi değil. Çoğu insan Bitcoin, Ethereum ve XRP gibi üst kriptoların en çok konuşulan ve özellikle sosyal medyadaki en olumlu geri bildirimlere sahip olmasını bekliyor. Comparitech’in yaptığı araştırma ise durumun tamamen farklı olduğunu gösteriyor.

cryptocurrency-duygu-yüzdeler-on-reddit

Olumlu duygular

Raporu derlemek için araştırma firması birkaç kripto para birimini kapsayan bir çalışma yaptı. Comparitech, bu işlem sırasında 48.000’in üzerinde Reddit formunu analiz etti. Sonuçlar, kullanıcıların yaklaşık %85’inin kripto para birimleri ile ilgili olarak olumlu duygulara sahip olduğunu gösterdi. Ancak, en çok tercih edilen ve konuşulan kripto para birimi bildiklerimizin arasından çıkmadı hatta “henüz listelenmedi” bile.

cryptocurrency-duygu-yüzdeler bazında subreddit

Facebook

Birkaç ay önce, sosyal medya devi Facebook, WhatsApp ve Facebook Messenger gibi sosyal platformları kullanan kişiler arasında fon transferi yapmak için kendi kripto para birimini kullanmayı planladığını duyurdu. Comparitech’in çalışması, Libra’nın Reddit’de, en olumlu geri bildirime sahip kripto olduğunu ortaya çıkardı. Libra’nın yıllardır piyasada bulunan Bitcoin, Ethereum ve XRP gibi diğerlerinin aksine hala gelişme içinde olduğunu unutmamak gerekir.

Popülarite

Kripto dünyasında hala geçerli olan bir gerçek, popülaritenin ille de büyük fiyat artışları veya kitlesel kabul ile gelmemesidir, ancak farkındalık ve gelecekteki gelişmeler açısından önemlidir. Muhtemelen XRP gibi bir kripto bile popülaritesinin artmasıyla, fiyat eylemi açısından ciddi bir boğa koşusu yaşamıştır. Diğer taraftan Libra’nın piyasaya sunulmasından önce artan popülaritesi, birçok insanın, özellikle kullanım modelinin mümkün olduğu kadar çok insanı hedef alacak şekilde tasarlandığı göz önüne alındığında, sektöre muhtemel katkısı konusunda iyimser olduğuna dair bir işaret olabilir.

Zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin