Kuzey Koreli hackerlardan kripto para piyasalarına saldırı!
Kuzey Koreli hackerlardan kripto para piyasalarına saldırı!

BM raporu: “Kuzey Kore nükleer programlarını finanse etmek için siber saldırılar düzenliyor”

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özel bir Birleşmiş Milletler (BM) raporuna göre, Kuzey Kore nükleer programlarını finanse etmek için kripto para borsalarını ve bankaları hackleyerek yaklaşık 2 milyar dolar topladı.

Reuters tarafından yayınlanan haberde, Kuzey Kore’nin kitle imha programlarının silahlarına kaynak olarak kullanmak amacıyla “yaygın ve giderek daha sofistike” şekilde siber saldırılar düzenlediği belirtiliyor.

Raporda yer alan iddia şu şekilde:

Keşif Genel Bürosu yönetiminde çalışan birçok Demokratik Halk Cumhuriyeti Kore siber oyuncuları, hack saldırıları sonucu WMD (kitle imha silahları) programları için toplamda iki milyar ABD doları civarında fon topladı.

BM uzmanlarına göre siber saldırganlar daha az gözetim ve denetimden yararlanıyorlar

Birleşmiş Milletler uzmanları, Kuzey Kore’nin kripto para borsalarına karşı saldırılarının “geleneksel bankacılık sektöründen daha az devlet gözetimi ve düzenlemesine tabi oldukları” için tercih sebebi olduğu ifade etti.

Rapor, Birleşmiş Milletler’in bu yılki ilk raporundan sonra yayınlandı ki bu, Kuzey Kore’nin nükleer ve füze programlarına uygulanan ekonomik yaptırımları aşmak için büyük miktarda kripto para ihracatı gerçekleştirdiğine vurgu yapıyor.

theblockcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir