Grayscale raporundan Bitcoin için övgü dolu ifadeler ve kriz uyarıları!
Bitcoin'de son durum: FED'in faiz indirimi, koronavirüs, işlem hacmi ve daha fazlası

Bitcoin dünyanın en güçlü on birinci para birimi oldu: Her şey yeni başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, on yıllık yaşamı boyunca pek çok kırılma yaşadı. Bazen katlanarak büyüdü, bazen çöküşe girdi. Öyle ki BTC, dünyadaki on birinci en büyük finansman şekli halini aldı ve artık birçok güçlü ulusun para biriminden daha güçlü.

Bitcoin devleri arkasında bıraktı

200 milyar doları aşan pazar değeriyle Bitcoin şimdi Güney Kore, Avustralya, Kanada ve Brezilya’nın para arzından daha büyük. İstatistiklere göre BTC, yakında Rusya ve Hindistan’ı da geride bırakarak ilk 10’a girebilir.

Twitter’daki ünlü kripto yatırımcılarından Rhythm Trader, Bitcoin’in en güçlü 11. para birimi olduğunu duyurdu.

https://twitter.com/Rhythmtrader/status/1159054913302777856?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1159054913302777856&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsbtc.com%2F2019%2F08%2F07%2Fbitcoin-now-the-worlds-eleventh-largest-money-supply%2F

Bitcoin şu anda dünyanın en büyük 11. parası ve bu başarıyı anonim olarak oluşturulan sadece dokuz sayfalık bir kağıtla elde etti. Milyonlarca insan CEO, ofis veya pazarlama departmanı olmayan bir ‘bankayı’ seçti.

Altın, 8 trilyon doların üzerindeki piyasa değeriyle dünyanın en popüler değer deposu. Çok istikrarlı ve çok az dalgalanan bir değer deposu olan gümüş ise grafiğe göre yaklaşık 800 milyar dolarlık değere sahip. Bitcoin, gümüşün dörtte birini temsil ediyor.

Galaxy Digital CEO’su ve kurucusu Mike Novogratz, mart ayında yaptığı açıklamada Bitcoin’in pazar payının önümüzdeki yirmi yılda altının üstüne çıkabileceğini öne sürdü. Bu şu anda uzun bir yolculuk gibi görünse de, BTC’nin teorik fiyatının 2045’te 350 bin dolara ulaşabileceği düşünülüyor.

En büyük 27. şirket

Bitcoin’i günümüzün en büyük şirketleriyle kıyasladığımızda da hayli çarpıcı bir tablo karşımıza çıkıyor. Temmuz 2019 istatistiklerine göre BTC bir şirket olsaydı, 207 milyar dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en büyük 27. şirketi olurdu.

Birkaç on yıl önce isimleri dahi ortaya çıkmamış olan teknoloji devleri bu listenin başını çekiyor. Microsoft, Apple, Amazon, Alphabet (Google) ve Facebook, toplam 560 trilyon doların üzerinde değerle listenin ilk beşini oluşturuyor.

Bitcoin bu listede Amerikan çokuluslu ilaç şirketi Merck & Co’nun hemen altında ve pazar payı açısından Comcast, Boeing, Oracle, Pepsi, Citigroup, McDonalds, Netflix ve Nike’den daha büyük.

Bu metrikler düşünmek için eğlenceli olsa da sadece Bitcoin yatırımının şu anki durumunun bir karşılaştırması. Ayrıca Satoshi 2008 yılında whitepaper dokümanını yayımladığından beri, muazzam büyümenin de bir kanıtı.

Bitcoin, tüm gün bilgisayarlar kullanarak zaman geçiren bir grup insanın eğlence aracı olmaktan küresel bir servet deposuna dönüştü ve öyle görünüyor ki her şey daha yeni başlıyor.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin