En büyük beşinci kripto para borsası ZB.com Maltaya gidiyor
En büyük beşinci kripto para borsası ZB.com Maltaya gidiyor

En büyük beşinci kripto para borsası ZB.com Malta’ya taşınıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ağustos iş ve finans çevrelerinde geleneksel olarak yavaş bir ay olmasına rağmen, Malta hiçbir şekilde yavaşlamıyor. Kripto para borsaları ve bankalarıyla ilgili birkaç duyurudan sonra, bugün günlük işlem hacmiyle dünyanın en büyük beşinci kripto borsası olan ZB.com Blockchain adası Malta’ya yerleşiyor.

Firma, Avrupa’daki faaliyetlerini Malta’da yeni bir borsa ile kuracak. Dünyanın beşinci en büyük kripto borsası ve işlem gören değere sahip olan şirket, çoktan yeni ofisinin yerini seçti bile. Şirket, Malta’nın kalbinde hareketli bir iş merkezi olan St Julian’da bir ofis açacak. Bu son duyuru, adada ofisler  açan Binance, OKEx ve DQR tarafından yapılan açıklamalardan sonra yapıldı.

Malta Meclisi Dijital Ekonomi ve İnovasyon Başkanı Silvio Schembri de duyuruyu tweet attı. Schembri, Malta için bu olayın zincirdeki bir başka bağlantı olduğunu söyledi. Ayrıca Schembri, Malta’nın kripto para alanındaki lider konumunu güçlendireceğini belirtti.

Zhao’ya göre Malta DLT konusunda belki de dünyanın en ilerici milleti

Şirket başlangıçta kriptodan kriptoya hizmet veren bir borsa olarak başlayacak. Sonrasında yeni platformu aracılığıyla fiat’dan kripto’ya ticaret çiftleri sunacak. Firma, Binance ve Bitbay’dan sonra bu önermeyle ortaya çıkan üçüncü borsa olacak.

Kuruculardan Jimmy Zhao şunları söylüyor:

Malta DLT konusunda belki de dünyanın en ilerici ve ileri görüşlü milleti. Kripto, fintech ve Blockchain adasının bir parçası olmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Kısa sürede canlı faaliyetlerimizi açıklayabileceğimizden eminiz.

Diğer ülkeler, kripto para ve Blockchain şirketleri konusunda düzenlemeler ve uygulamalar açısından duraksayıp kripto alanında tereddütlü görünüyorlar. Ancak, Sanal Mali Varlıklar Yasası ve diğer iki kripto para yasasının meclisten geçtiği Malta’da durum böyle görünmemektedir. Yasalar şu anda bir danışma sürecinden geçmektedir. Bu nedenle Blockchain yasaları 1 Ekim’e kadar yürürlüğe girmeyeceği için henüz başlatılmış olan maddi bir borsa bulunmamaktadır.

Zhao, yakın zamanda Malta’ya yerel ortakları tarafından davet edildiğini ve borsa operasyonlarını tartışmak için Malta hükümetiyle görüştüğünü söyledi. Zhao, “Malta’nın kripto ekosistemini inşa etme ve destekleme konusundaki taahhüdünü hızla fark ediyorsunuz” diye ekledi.

ZB.com en büyük beşinci kripto para borsası olarak anılıyor

ZB.com günlük olarak günlük işlem hacmi açısından en büyük beş kripto para borsası arasında yer alıyor. CoinMarketCap’e göre günlük ortalama yaklaşık 400 milyon dolarlık alım satım yapıyor. ZB.com’un arkasındaki özel teknoloji, EXX.com gibi diğer üst düzey borsaları da desteklemektedir.

ZB.com kesinlikle bir kripto para borsasıdır. Başka türden ticareti yapılabilen varlıklar sunmaz. Bu kripto paraların ticaretinin yapılabileceği çeşitli pazarlar vardır. Örneğin, tüccarlar QCash (QC), Tether (USDT) ve Bitcoin’e (BTC) karşı kripto para alışverişi yapabilirler.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin