Bitcoin dostu ülkelerin sayısı giderek artıyor. Bir çok ülke kripto para birimi teknolojilerinin dünya başkenti olmak için yarışıyor.
Bitcoin dostu ülkelerin sayısı giderek artıyor. Bir çok ülke kripto para birimi teknolojilerinin dünya başkenti olmak için yarışıyor.

“En Bitcoin dostu ülke” olma konusunda yarışan ülkelerin sayısı artıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin dostu ülkelerin sayısı giderek artıyor. Bir çok ülke kripto para birimi teknolojilerinin dünya başkenti olmak için yarışıyor. Bermuda, Cebelitarık, Malta ve şimdi Fransa’nın içinde bulunduğu rekabet, kripto para şirketlerini cezbederek kendi başkentlerinde merkez kurmalarını sağlamanın peşinde koşuyor.

Bitcoin dostu ülkelerin sayısı giderek artıyor

Bermuda, Cebelitarık, Liechtenstein ve Malta gibi vergi ve iş cennetleri, kripto girişimcilerini nasıl kendilerine çekebilecekleri konusunda uzun vadeli stratejiler geliştiriyorlar. Kripto şirketleri için kolaylıklar sağlayan yasalar çıkararak ve kripto girişimleri için düzenlemeler yaparak ülkelerini Bitcoin dostu “kripto başkenti” yapma savaşı veriyorlar. New York Times raporlarına göre:

“Malta’da hükümet 4 Temmuz’da üç yasa çıkardı, böylece şirketler kolayca yeni kripto paralar yayınlayabilir ve mevcut ticareti yapabilirler. Bu sene Bermuda’da yasama meclisi, başlangıç ​​para tekliflerinin yapılmasını sağlayan bir yasayı geçirdi ve hızlı onay için finans bakanına başvurdu.”

Bermuda, aynı zamanda fintech endüstrisinin büyümesini kolaylaştırmak için girişimlerde de agresif adımlar atıyor. Yakın zamanda Bermuda Meclisi tarafından yürürlüğe sokulan Bermuda’nın Dijital Varlık İş Yasası (2018), “dijital varlık işini yürüten kişileri ve müşterinin çıkarlarını korumak veya dijital ticarete devam eden kişileri ve dijital varlık işi kurmayı amaçlayan potansiyel müşterilerini korumak” için yasal bir çerçeve oluşturarak Bitcoin dostu gözükmeyi amaçlamaktadır.

Liechtenstein Bitcoin dostu ülke olma yarışında şimdiden birkaç adım önde görünüyor. Liechtenstein bankaları müşterileri adına kripto işlemlerini kolaylaştırmakla kalmıyor bir de üzerine Initial Coin Offerings (ICO) hakkında tavsiyelerde bulunuyor.

“Ethereum’un Vaftiz babası” olarak bilinen ve Aeternity’nin kurucusu olarak bilinen Yanislav Malahov, Forbes’a verdiği demeçte Liechtenstein’da bir kripto şirketi kurmanın ne kadar kolay olduğunu gösteriyor:

“Şirketinizi hiçbir banka hesabınız olmadan, sadece Bitcoin veya Ethereum kullanarak açabilirsiniz.”

Ocak 2018’de Cebelitarık hükümeti fintech yatırımlarını kolaylaştırmak adına geliştirdikleri yasayı yürürlüğe koydu. Dağıtılmış Defter Teknolojisi Düzenleyici Yasası, İngiliz deniz aşırı topraklarında kripto para birimi işlerini ve müşterilerini korumayı amaçlamaktadır. Bu sayede kendi isimlerini Bitcoin dostu ülkeler arasına yazdırdı. Bunun sonucu olarak, Recruit Gibraltar gibi yerel işe alım ajansları, kripto endüstrisine hevesle katılmaya başladı.

Yakın zamanda, Cebelitarık’ın futbol takımlarından biri olan Gibraltar United, oyuncularına kripto para ile ödeme yapan ilk takım olacağını açıkladı.

Büyük Avrupa ülkeleri de Bitcoin dostu olduklarını gösterme yarışına katıldı

Sadece küçük ülkeler kripto başkenti olma hevesinde değil. Fransa ve İsviçre gibi büyük ülkeler de Bitcoin dostu olduklarını açıklayarak, bu sektörün merkezlerinden biri olmak için yarışta yerini aldıklarını gösterdi.

Örneğin, bir zamanlar kripto paraları yanlış değerlendirdiğini itiraf eden Fransız Maliye Bakanı Bruno Le Maire, şimdi Fransa’yı blockchain ve kripto para birimi teknolojileri için merkez üssü yapmak için uğraşıyor.

Geçtiğimiz Mart ayında Le Maire, hükümetin ve kripto topluluğunun arasında “ortak çıkarların olduğunu” vurgulamıştı. Fransız Blockchain ve kripto endüstrisini destekleme planlarını belirten Le Maire, “tam ve kararlı destek” ile girişimcilere güvence sağlayacaklarının altını çizerek piyasada Bitcoin dostu bir hava yaratmıştı.

İsviçre için işler çok daha kolay

İsviçre’nin ise zaten düşük vergiler ve destekleyici düzenlemeler nedeniyle Bitcoin ve diğer kripto paraları ülkeye çekmesi çok daha kolay gözüküyor. Özellikle, Ethereum gibi büyük bir kripto paranın İsviçre’nin Zug şehrinde kurulmuş olması hükümetin tutumunu gösterir nitelikte. Ayrıca, son iki yıldır, “Kripto Vadisi” olarak da bilinen Zug, Bitcoin hizmetleri için ödeme yapmayı kabul ediyor.

Kripto meraklıları teşvik ediliyor çünkü birçok ülke Bitcoin ve kripto tabanlı teknolojilerin ekonomilerini geliştirmek için sunduğu inanılmaz fırsatları fark etmeye başlıyor. Sonuç olarak, birçoğu Malta’nın başbakanının belirttiği amacı paylaşıyor:

“Blockchain merkezli işletmelerin düzenlenmesi ve dünya çapında fintech şirketleri için kalite ve seçim yetkisinin yönetilmesinde küresel öncü olmayı hedefliyoruz.”

bitcoinist

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin