Ünlü uzman: “Facebook'un kripto parasını izlemek eğlenceli olacak.”
Ünlü uzman: “Facebook'un kripto parasını izlemek eğlenceli olacak.”

Emin Gün Sirer’den Facebook Coin yorumu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

New York Times, Facebook’un yeni kripto para birimi çıkarması hakkında yayınladığı makale, kripto topluluğunda çeşitli şekillerde tepki gördü. Blockchain uzmanı Emin Gün Sirer, Facebook Coin’in daha geniş bir sosyal anlatıda önemli bir gelişme olduğuna inanıyor.

Facebook Coin, sosyal platformlarla uyumlu olacak

Facebook, büyük olasılıkla bir fiat para sepeti ile desteklenecek bir çeşit stablecoin çıkaracak. Facebook’un kripto parası WhatsApp, Telegram ve diğer sosyal platformlarla uyumlu olacak şekilde tasarlanacak.

Yeni Facebook tokeninin ekosistemindeki merkezileşme düzeyi henüz belirsiz, ancak Sirer bu yeni kriptoyu merkezsizliğin genel ideolojisi için atılmış önemli bir adım olarak tanımladı.

Facebook gibi büyük platformların toplum ve insanların günlük yaşamları üzerindeki kontrolleri konusunda endişeler sürdüğü için, kripto yeni “eşler arası hizmet mimarisine” yönelik hareketi müjdeliyor. Mevcut modeli, işletmelerin işleyiş şeklini ve teknolojinin gelişimini değiştiriyor.

Bitcoin veya herhangi bir kişisel kripto projesinin ne kadar başarılı olduğuna bakılmaksızın, Facebook kadar etkili bir şirketin radikal bir değişimi zaten devrimim devam ettiğinin bir kanıtıdır.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin