Elliptic: Kripto cüzdanlarında önerilen FinCen kuralı muhtemelen etkisiz kalacak
Elliptic: Kripto cüzdanlarında önerilen FinCen kuralı muhtemelen etkisiz kalacak

Elliptic: Kripto cüzdanlarında önerilen FinCen kuralı muhtemelen etkisiz kalacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Blockchain analitik firması Elliptic’e göre, ABD Hazine Bakanlığı’nın, kullanıcıların kriptolarını özel bir cüzdana göndermeye çalıştıklarında KYC gereksinimlerine uymalarını gerektiren önerdiği kurallar etkisiz kalabilir.

Kurala ilişkin yayınladığı yanıtta Elliptic, kuralların mevcut Kara Para Aklamayı Önleme ve Terörizmin Finansmanına Karşı Mücadele (AML / CFT) düzenlemelerinin etkinliğini “olumsuz etkileyebileceğini” söyledi.

Bu ayın başlarında, Hazine Departmanı, varlıklarını kendi özel cüzdanlarına veya bir başkasına taşımak isteyen merkezi kripto para birimi borsalarının kullanıcılarının, 3000 dolardan daha büyük işlemler için ayrıntılı kişisel bilgiler vermeleri gerektiğini ortaya koyan önerilen bir kural koyma bildirimi yayınladı. Borsaların, toplamı 10.000 $’dan fazla olan bireysel veya işlem gruplarını rapor etmeleri gerekecek.

Financial Crimes Enforcement Network’ün (FinCEN) duyurusuna göre, toplumdan 4 Ocak 2021’e kadar kurallar hakkında yorum veya geri bildirim sağlaması isteniyor.

Elliptic ne düşünüyor?

Elliptic, kurala verdiği yanıtta, kripto para birimlerini içeren işlemlerin ilgili blok zinciri defterinin analiz edilmesiyle zaten izlenebildiğinden, kuralların barındırılmamış cüzdanlar tarafından önerilen riskleri abarttığını söyledi.

Bu tür analizler, kanun uygulayıcılar tarafından suç faaliyetlerini izlemek için zaten kullanılmaktadır ve bu nedenle Elliptic’e göre, yeni kurallar yalnızca mevcut araçlar kullanılarak erişilebilen bilgiler için dokümantasyon maliyetini artıracaktır.

Önerilen kurallar, daha yayınlanmadan önce bile uyumlu bir geri bildirim ile karşılandı. Düzenleme uzmanları, merkezi olmayan finans (DeFi) projelerinin karşılaşabileceği sorunlar da dahil olmak üzere, kuralların yaygın yankı uyandırabileceğini belirtti.

Elliptic’in yanıtında aktardığı veriler, yasadışı kaynaklı fonların %10’undan daha azının barındırılmayan cüzdanlarda kaldığını ve bunların büyük çoğunluğunun “uykuda” olduğunu belirtiyor.

Elliptic, dolandırıcı aktörlerin tamamen nakit para çekme ve itibari paraya dönüştürme yeteneklerine bağlı olduklarından, bu tür fonlar hakkındaki bilgilerin şüpheli faaliyet raporları (SAR) kullanılarak FinCEN ile paylaşıldığını ve bu nedenle yeni kuralların sadece daha fazla belge çalışması eklediğini belirtti.

Elliptic, cevabında, Hazine’nin bu kurala ilişkin 15 günlük yorum süresinin “haksız yere kısa” olduğunu belirterek, bakanlığın süreyi 90 güne uzatmasını istedi.

Önerilen gereksinimlerin fiziksel nakit karşısında orantısız olduğunu savunan Elliptic, kuralların finansal yeniliklere “gerekçesiz bir vergi uygulayacağını” söyledi. Firma ayrıca FinCEN’e sunduğu tavsiyelerde, önerilen karşı taraf kayıt tutma gerekliliklerinin de kaldırılması gerektiğini savundu.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin