ABD Senatosu'ndan kripto paraları da ilgilendiren kritik SEC adımı!
ABD Senatosu'ndan kripto paraları da ilgilendiren kritik SEC adımı!

SEC’in yeni hedefi Ripple’dan sonra Tether olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP fiyatı dip seviyelerde devam ederken, Ripple alarm veriyor. SEC ‘in bu davası sektör genelinde dalgalanmalara yol açtı ve insanlar sırada ne olduğunu sorguluyorlar?

Bazıları bunun Link, Bitcoin ve hatta Ethereum olabileceğini söylüyor, ancak gerçekçi olmak gerekirse, bunca zamandır geçerliliğini koruyan bir sorun var. Bu, tüm ekosistemin bir noktada takıntılı olduğu, ancak o zamandan beri bir dereceye kadar unuttuğu bir durum – Tether.

John M. Griffin tarafından yayınlanan bir araştırma makalesine ve diğer birçok makaleye göre merak edilenlerin hepsi Tether (USDT) talebine dayalı değil, arz odaklı olduğunu kanıtlıyor. Bu, Tether’in 2017’nin tarihi boğa rallisinde bitcoin fiyatını yükseltmede önemli bir rolü olduğu anlamına geliyor. NYAG’ın (New York Adalet Bakanlığı) davası aslında devam etse de, bir süredir herhangi bir gelişme göstermedi.

Tether, dolaşımdaki 12,4 milyar USDT’nin tamamının bankada USD tarafından desteklendiğine dair önemli bir kanıt sunmadı.

Bu liste uzayıp gidebilir ama bu makalenin konusu değil. Evet, NYAG zaten bir dava yoluyla Tether ile ilgileniyor olsa da, SEC daha fazla suçlama getirebilir.

XRP’nin nasıl tepki verdiğine bakılırsa, benzer bir kullanıcı ve borsaların USDT’den uzaklaştığını görebiliriz. Bu noktada, bu göçün nereye akacağını merak etmemek mümkün değil.

Cevap basit – Circle’ın USDC’si.

Neden?

  • Circle, tether’in yanı sıra en büyük piyasa değerine sahip en düzenlenmiş ve hükümet dostu stabilcoin.
  • Birçok devlet kurumuyla ortaklık kurdu ve birden fazla blok zincirine entegre oldu.
  • Granth Thornton LLP’den desteklerini kanıtlama onayı.
  • USDC’yi kullanacak geleneksel bir finans şirketi olan VISA ile ortak oldu.
  • Geleneksel dünyada stabilcoin’in benimsenmesini sağlamanın yasal yollarını aktif olarak arama.

Sonuç

Tether’den kopmak zor olsa da, SEC USDT’ye daha fazla ücret getirir ve NYAG ile güçlerini birleştirirse, bu, büyük ABD borsalarından bir çıkışa varacak kadar Tether’a zarar verebilir.

Bundan sonra, perakende satışın USDT’den ve USDC’ye veya diğer stabilcoinlere yavaşça çıkışı olacaktır. Circle’ın USDC’si Aralık 2019-2020 arasında% 520 büyüme kaydetti ve pazar payı% 16’dan % 18’e çıktı.

Tüm bu potansiyel faktörlere bakıldığında, SEC veya diğer hükümet yetkilileri Tether’in peşinden gitmeye karar verirse, USDC, bundan en çok fayda sağlayacak stabil coin olarak duruyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin