Bitcoin neden düştü? Düşüşü tetikleyen 3 temel sebep
Bitcoin neden düştü? Düşüşü tetikleyen 3 temel sebep

Eleştirmenlerden (yanlış) Bitcoin ölüm tahmini

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin piyasasını besleyen bir şey varsa, her yönden gelen spekülasyonlar. Şu an Bitcoin’in 20.000 dolarlık rekor seviyesine tekrar yükseleceğini öngören aşırı kripto meraklıları var. Hatta, bir gün değerinin bir milyon dolara ulaşacağını iddia edenler de var.

En büyük spekülasyon Bitcoin eleştirmenlerinden geliyor

En büyük spekülasyon, bazı durumlarda, kendinden coşkulu olanlardan değil, başlangıcından bu yana nihai çöküşün köşede olduğunu tahmin eden Bitcoin eleştirmenlerinden geliyor.

Başlıklarda Tarih

Bir twitter kullanıcısı @scarfacetrader’ın da belirttiği gibi, Forbes’in Bitcoin’in sonunu öngörme konusunda yanlış bir geçmişi var. 2011’de, bir Bitcoin’in fiyatı 15,15 dolarken “Öyleyse bu Bitcoin’in sonu mu?” adlı bir hikaye yayınladılar.

2013 yılında, fiyat 110,68 dolara yükseldiğinde, “Game Over, Bitcoin” adlı başka bir hikaye daha yayınladı. Bitcoin’in yükselişinin devam etmesine rağmen çöküş iddialarını gururla şu şekilde ilan ettiler:

Balon patladı ve şimdi geriye kalan tek şey istikrarlı ve uygunsuz düşüşünü izlemek. Peki şimdi ne olacak? Sadece Ekonomistlerin hatıralarında bulunan Pets.com ve Lehman Brothers gibi çökecek ve kaybolacak.

Sabit küçümseme

İnsanlar Bitcoin’in kaçınılmaz sonunu tahmin etmiyor olsalar bile, potansiyel olarak ne kadar yükselmesi gerektiğini sürekli olarak hafife alıyorlar. Buna göre, Blocktower yatırım sorumlusu Ari Paul, daha önce kurumsal yatırımın kripto endüstrisine ulaşacağı konusunda aşırı iyimser olduğunu şu şekilde söyledi:

Geçmişte kurumsal kabulün hızı konusunda çok iyimser oldum. Olacak, ancak hangi yıl (bu yıl veya 2022) büyük bir yükseliş göreceğimizi tahmin edemiyorum. Alçak gönüllü bir tahmin olarak, 2019’un 3. çeyreği gibi bir zaman.

Ari Paul, bu açıklamayı yaptıktan iki hafta sonra JP Morgan, kendi kripto parası olan JPM Coin’i çıkaracaklarını duyurdu. Morgan Creek ayrıca kriptoya yatırım yapan ilk emeklilik fonu olarak tarih yazdı.

Bunun üzerine, Nasdaq hem Bitcoin hem de Ethereum endekslerini başlattı. Paul ve diğer kişilerin öngördüğünün aksine, kurumsal yatırımlar er ya da geç kripto endüstrisine doğru yolunu buldu ve kötü olasılıklara rağmen pazar yükselmeye devam ediyor.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin