IMF, 'Bitcoin City' duyurusunun ardından El Salvador'u yine uyardı
IMF, 'Bitcoin City' duyurusunun ardından El Salvador'u yine uyardı

El Salvador, Chivo cüzdanında fiyatlandırma özelliğini kaldırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Latin Amerika ülkesi, dijital cüzdanı Chivo üzerinde yer alan bir özelliği kaldırıyor. Bu özellik işlemlerde hızlı kar elde etmelerini sağlayan bir fiyatlandırma işlemini kapsıyordu. Chivo cüzdanı bir ticareti onaylamadan önce Bitcoin’in fiyatını bir dakika donduran bir özelliğe sahipti. El Salvador tarafından yapılan açıklamada bu sistemi kaldırmayı planladı.

Fiyatlandırma özelliği, kullanıcıların diğer kripto para borsalarındaki fiyatları kontrol etmelerine olanak tanıyor. Ayrıca scalp olarak bilinen işlemler için satın alma ya da satma konusunda karar vermelerine olanak sağlıyor.

Konuyla alakalı Chivo, Twitter’da bir bildiri yayınladı. Bildirinin içeriği,

“Kullanıcılarımızın çoğu, yasal olarak görülen, fakat donmuş bir fiyata sahip olma seçeneği olmayan scalp işlemi için kullandı. Dondurulmuş bir fiyatla işlem yapmak, diğer borsalarla karşılaştırmak bir tür dolandırıcılık statüsüne giriyor.”

El Salvador, vatandaşları alım ve satım yapabilmeleri için Chivo cüzdanını kullanıma sunmuştu. Bitcoin, resmi para birimi olarak tanıtıldıktan sonra ülkenin ilk dijital cüzdanı da kullanıma sunulmuştu. 1 milyondan fazla El Salvador’lu ise cüzdanı kullanmaya başlamıştı.

Dijital cüzdan üzerinde artık fiyatlandırma özelliği bulunmayacak

Chivo yetkilileri tarafından uygulamanın başlamasıyla kullanıcılardan tepki anında geldi. Kullanıcılar, cüzdanın artık her üç dakikada bir alım satımı kısıtlandığını belirtti. Kripto para birimini sattıkları fiyatın işlem onaylandığında aldıkları fiyat ile örtüşmediğini cüzdan sahipleri söyledi.

Öte yandan El Salvador Merkez Bankası başkanı Douglas Rodriguez, Bitcoin hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Douglas Rodriguez,

“Bitcoin’in spekülatif bir varlık statüsünden çıkmasını istiyoruz. Meşru bir ödeme sistemi olarak kabul edilmesini bekliyoruz. Chivo kullanıcıları, Bitcoin ticareti yaparken bazı maliyet ve limitleri fark etmiş olduk.”

blockchain.news


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin