El Salvador Chivo Bitcoin adresleri, kurulum sürecinde saldırıya uğradı!
El Salvador Chivo Bitcoin adresleri, kurulum sürecinde saldırıya uğradı!

El Salvador: Chivo Bitcoin adresleri, kurulum sürecinde saldırıya uğradı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – El Salvador Bitcoin yasal para olarak benimsemedikten sonra diğerleri saldırıda bulunmak için bir fırsat olarak gördü. Raporlara göre, bilgisayar korsanları yüzlerce El Salvadorlu kişinin kimliğini çaldı. Ayrıca bu bilgisayar korsanları, Bukele hükümetinden 30 dolarlık BTC teşvikini talep etmek için insanların kimliklerini kullandı.

Bir vatandaş olan Cynthia Gutierrez, gazetecilere kötü tecrübesini paylaştı. Gutierrez’e göre, ilk başta, El Salvador’un hükümeti tarafından geliştirilen dijital cüzdanı Chivo’yu indirmeyi reddetti. Daha sonra, bilgisayar korsanlarının El Salvadorlu arkadaşlarını mağdur ettiğini öğrendikten sonra uygulamayı 16 Ekim tarihinde açmaya karar verdi. Bilgisayar korsanlarının, kimlik kartlarındaki DUI (İspanyolca kısaltması için) olarak bilinen 9 basamaklı sayılarla ilişkili cüzdanları etkinleştirdikleri bildirildi.

Gutierrez, durumun giderek daha fazla büyüdüğünü ve yakın çevresine ulaştığını söyledi. Ayrıca, Gutierrez ayrıntılarını girdiğinde uygulama, belge numarasının zaten bir cüzdanla ilişkilendirilmiş olduğunu gösterdi. Aslında Gutierrez, aynı olayı deneyimleyen yüzlerce El Salvadorludan sadece biri. Ülkedeki bir insan hakları örgütü olan Cristosal, 14-19 Ekim tarihleri ​​arasında Chivo uygulamasında kimlik hırsızlığına ilişkin 700’den fazla bildirim aldı.

Ancak Chivo’nun resmi web sitesi, bir hesap açmanın, yüz tanımanın yanı sıra DUI’nin önünü ve arkasını taramayı gerektirdiğini belirtir. Yine de, birkaç El Salvadorlu, sistemlerinin bir şekilde kusurlu olduğuna dair kanıtlar bildirdi. Gabriela Sosa gibi bazı vatandaşlar Chivo’nun yardım hattını (192) aradı. Sosa, Chivo’nun yardım merkezine bile gitti ve parası ancak uzun bir bekleyişten sonra kurtarıldı.

Mağdurlar, Bukele’nin hükümetine veya Bitcoin’i yasallaştırma kararına karşı olmadıklarını vurguladı. Bunun yerine, sadece bu tür hileli eylemlerin mevcut olduğu konusunda farkındalık yaratmak istediler.

Cristosal ve Acción Ciudadana gibi bu sorunu çözmek için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan sivil toplum kuruluşları var. Şimdilik halk, El Salvador’un bu zorlu duruma nasıl bir çözüm getireceğini henüz görmedi.

coinquora


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin