Ekonomistler Bitcoin’in denge fiyatını keşfetti!
Ekonomistler Bitcoin’in denge fiyatını keşfetti!

Ekonomistler Bitcoin’in denge fiyatını keşfetti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ekonomistler Bitcoin’in denge fiyatını keşfetti! İki ekonomist, merkezi olmayan finansal ağlarda Bitcoin ve diğer varlıkları fiyatlandırmak için bir model geliştirdi.

Ekonomistler Bitcoin ve Ethereum’u içeren, işin kanıtına dayanan ağlar için teorik bir yapı öneriyor

Londra’da Imperial College Business School’da finans profesörleri olan Emiliano Pagnotta ve Andrea Buraschı, Bitcoin ve Ethereum’u içeren, işin kanıtına (PoW) dayanan ağlar için teorik bir yapı öneriyor. Bu profesörlerin araştırması, bu yıl 21 Mart’ta tamamlandı. Analizleri, iki ana değişkene odaklanmakta: talep tarafını temsil eden kullanıcı sayısı ve madenciler tarafından sağlanan ve tedarik tarafını temsil eden hashrate (karma oranı).

Profesörler, merkezi olmayan finansal ağlarda, farklı olarak tokenlerin aynı anda iki fonksiyona hizmet ettiğine dikkat çekiyor. Bir varlık olarak işlev görmenin yanı sıra, madencileri ağı korumaya teşvik ediyor. Öyleyse, tokenin denge fiyatı, tüketiciler ve madenciler arasındaki etkileşimi karakterize eden sabit bir nokta problemini çözebilir.

Araştırmada, herhangi bir şart koşulu için bu soruna iki çözüm önerisi sunuluyor

Araştırmada, herhangi bir şart koşulu için bu soruna iki çözüm önerisi sunuluyor. Bu çözümlerden biri “0(sıfır) dolar” olarak belirtiliyor. Emiliano Pagnotta ve Andrea Buraschı konuya yönelik şunları söyledi:

Gerçekten de, eğer Bitcoin fiyatı (BTC) sıfır olsaydı, madenciler ağa herhangi bir kaynak sağlamayacaktı ve ağın güvenliği sıfırlanacaktı. Tüketiciler sistemden faydalanmayacak ve Bitcoin için pozitif bir fiyat ödemeyeceklerdi.

Ancak bu modele göre pozitif denge fiyatı da var. Bu rakamın ağın karma oranına, gelecekteki ağ kullanıcılarının beklenen sayısına ve kullanıcıların ağın sansüre karşı gösterdiği değere bağlı olduğunu iddia ediliyor.

Bu araştırma, Bitcoin’de bazı yeni düzenlemelere ışık tutuyor

Bu araştırma, Bitcoin’de bazı yeni düzenlemelere ışık tutuyor. Emiliano Pagnotta ve Andrea Buraschı’nın modeline göre, Çin’deki düzenleyici değişiklikler İngiltere’deki bu tarz değişikliklerden daha önemli olacak. Her iki ülkede Bitcoin kullanıcıları benzer sayıda olsa bile, ancak Çin’in daha fazla madencisi var, bu durum sıkı önlemlerin toplam işlem gücünde ve dolayısıyla fiyat üzerinde daha büyük bir etkiye sahip olacağı anlamına geliyor.

Profesörlerin dikkate almadığı faktörlerden birisi, 2017 yılında Bitcoin fiyatını herhangi bir diğer gelişmeden daha fazla etkileyen saf spekülatif gelişmeler.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin