featured

Ekonomist Peter Schiff, Bitcoin fiyat çöküşünün arkasındaki sebepleri açıklıyor: BTC fiyatı ne kadar düşebilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Stop ETF lansmanının ardından Bitcoin, kısa süreli bir yükseliş gösterdi ve ardından düşüş eğilimi başladı. ETF onayından sonra 46 bin dolar civarında seyreden lider dijital varlık, son iki günde dalgalı bir seyir izleyerek ayın 11’inde 44 bin seviyesine geriledi. Bu düşüş haftalık bazda BTC fiyatını yüzde 1,30 seviyesinde aşağıya çekerken uzmanlar bu düşüşün ardındaki nedenleri araştırıyor ve şu anki en güçlü yorumlar; ekonomist Peter Schiff ve SkyBridge Capital’in kurucusu Anthony Scaramucci’e ait. Özetle her iki uzmanda Bitcoin’in düşüşünün kısmen Grayscale’in GBTC’sinin satış baskısından kaynaklandığı yorumunu yaptı.

Benzer bir görüşü ekonomist Peter Schiff de paylaştı. Ekonomiste, Grayscale’in Bitcoin Trust (GBTC) kripto para piyasasında hayatta kalamayabileceğini paylaştı. Bununla birlikte Bitcoin, bir günde yüzde 6,74’lük önemli bir düşüş kaydetti. Güncel verilere göre şu anda 43.109,73 dolar seviyesinde işlem görüyor. Kripto para biriminin mevcut fiyatı ETF lansmanının onayına rağmen bir ayda yaklaşık 5,13 düşüş yaşadı.

24 saatlik BTC fiyat grafiği / Kaynak: CoinMarketCap

Ekonomist Schiff’e göre Bitcoin fiyat düşüşünün ardındaki nedenler?

Ekonomist Schiff, sosyal medyada yayınladığı bir dizi X gönderisinde Bitcoin, ETF onayı ve tether hakkında görüşlerini paylaştır. Ekonomist öncelikle Bitcoin düşüşünün ardındaki nedenin temelinde ETF onayı üzerine spekülasyonların ve ilgili hisse senetlerinin düzenli satışları olduğunu belirtti. Bundan önce ABD’de Bitwise Invest, Fidelity ve BlackRock tarafından piyasaya sürülen spot Bitcoin ETF’leri 625,8 milyon dolarlık net giriş sağladığını bilmek gerekiyor.

 

Ardından Grayscale’in son hamlesi ve GBTC’nin fahiş ücretleriyle ilgili sorunlar BTC fiyatını doğrudan etkiledi. GBTC’den Coinbase Prime para yatırma adresine yapılan büyük bir Bitcoin transferi, yatırımcı varlıklarının diğer ETF’lere kayıyor ya da düzenli satış yapıyor olabileceğini gösteriyor. Ayrıca Bitcoin ETF’lerinin fiyat istikrarı için Tether’i tercih ettiklerini dile getirdi.

Anthony Scaramucci, ETF satışlarına dikkat çekti

Geçen haftaki ETF onayının ardından BTC’nin yüzde 8’lik düşüşü 42.500 dolara gerilemesine neden olmuştu. SkyBridge Capital’in kurucusu Anthony Scaramucci Bloomberg Television ile yaptığı bir röportajda bu düşüşün ardındaki temel nedenin önemli miktarda GBTC hisse satışları olduğuna işaret etti. ETF’lerin yakın zamanda SEC tarafından onaylanması, birçok kişinin bu düşük ücretli alternatiflere geçmesine yol açarak kayıpları gerçekleştirmek için satışlara neden oldu.

Scaramucci, “Grayscale’de çok fazla satış var gibi görünüyor.” dedi. Bu sözlere karşılık Grayscale Genel Müdürü Zach Pandl, bir BTC ürününü satıp diğerini satın alma sürecinin BTC fiyatını etkilememesi gerektiğini öne sürdü.

Ayrcıa Scaramucci FTX dosyasına da gönderme yaptı. BTC’nin düşüş hareketinin bir diğer önemli katalizörü, BTC FTX’te artan satış oranı olduğuna dikkat çekti. Çünkü 2022’de iflas başvurusunda bulunan kripto borsası FTX, hâlâ büyük miktarda kripto para birimine sahip ve ETF lansmanı sonrası bu kripto varlıkları elden çıkarmaya başladığı yani tasfiye etmeye başladı. Konuyla ilgili olarak Scaramucci şunları aktardı:

Gördüğümüz ikinci şey ise FTX’in iflas masasının ETF duyurusuna boşaldığı. Şu anda Bitcoin’de yoğun bir satış hacmi var. Arz fazlasının önümüzdeki altı ila sekiz işlem günü içinde tamamlanmasını bekliyorum.

Bu durum, Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasıyla birlikte piyasadaki satışları arttırdı. Scaramucci, FTX’in iflas masasının satışının altı ila sekiz işlem günü içinde arz fazlalığını azaltmasını bekliyor.

Wall Street’in etkisi var mı?

Scaramucci ayrıca Wall Street’te yakın zamanda yaşanan bir ETF pazarlama gelişmesine de atıfta bulunuyor. Wall Street’in bu ETF’ler üzerindeki sekiz günlük sessizliğinin sona ermesi bekleniyor. Bu durum, Wall Street’in Bitcoin ETF’lerini aktif olarak tanıtması ve pazarlamasıyla piyasada bir değişim yaşanacağını gösteriyor. Bu unsurlar, inişli çıkışlı seyrini sürdüren Bitcoin’in önümüzdeki haftalardaki yönünü büyük olasılıkla etkileyecektir.

Bitcoin fiyatı hakkındaki tahminler yatırımcıyı yeni alternatiflere ve analiz firmalarına yönlendirdi. Bunlardan biri olan ve web3 dünyasına kusursuz bir geçiş sunan platform Launchpad XYZ oluyor. Her ay yeni fırsatları ve birden fazla 10x kâr getirili işlemi nasıl bulduğunu gösteren platform, yatırımcı için birçok alternatif çözüme sahip.

Ayrıca okuyunuz: “Meme Kombat nedir ve nasıl alınır? Kombat fiyat tahmini ve geleceği”

Web3 dünyasına açılan kapınız: Launchpad XYZ ile tanışın!

Web3 teknolojisi söz konusu olduğunda pratik kullanımı ve araçları ile öne çıkan analiz platformu Launchpad XYZ dikkat çekiyor. Ethereum ağı üzerine inşa edilen projenin kapsamı incelendiğinde Launchpad XYZ platformu dijital varlık meraklıları için geniş kapsamlı bir dizi hizmet ve avantaj içeriyor. Bu platform; başta kripto tüccarları olmak üzere yatırımcılara ve analistlere Web3 dünyasını daha verimli ve kârlı hâle getirecek analitik bilgiler, saklama cüzdanı, merkezi olmayan borsa araçları gibi birçok avantaj sunuyor.

Ayrıca on satışların bitmesine yalnızca 13 kalan Launchpad XYZ, Web3 ve kripto para piyasasında gezinmek için ideal seçeneklere sahiptir. Çünkü üst düzey teknik uzmanlık ve becerileri kullanıcılara tek noktadan sunar. Böylece kitlesel benimsenmeyi artırmayı amaçlayan platformun varlığı 1 LPX,  0.0445 USDT’den satın alınabiliyor. Kullanımı oldukça kolay olan Launchpad XYZ’i satın almak isteyen yatırımcılar ön satış sayfasından ETH veya USDT ile alım yapabiliyor. Ayrıca kredi kartı ile cüzdan bağlama işleminden sonra LPX token alabilir.

Launchpad.XYZ’i Ziyaret Edin

coinedition

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin