featured

Cardano (ADA) yeni bir haftalık zirveye ulaştı: Sıradaki hedef 1 dolar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Cardano (ADA) fiyatı, piyasanın yüksek volatiliteye sahip olduğu bir dönemde dalgalanmaları lehine çevirmeyi başardı. Ancak mevcut teknik göstergeler ADA fiyat hareketi için olumlu bir görünüme sahip.

Cardano (ADA) son zamanlarda kripto para piyasasında öne çıkan altcoin’lerden bir tanesi olmayı başardı. Bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi kayda değer bir fiyat artışı kaydetmesidir. Yaşanan bu artış büyük ölçüde Bitcoin’in spot ETF onayının kripto piyasası üzerindeki olumlu etkisinde bağlanıyor. Gözde altcoin’in fiyatı bu dönemdeki önemli yükseliş sonucunda 0,61 dolarda bulunan kritik direnç noktasının üzerine çıkmayı başardı.

Cardano (ADA)

ADA fiyatı, bu hafta içinde %7’nin üzerinde değer kazanarak yeni bir haftalık zirveye ulaştı. Ancak günümüzün piyasa dinamikleri hafif bir gerilemenin sinyalini veriyor. Çünkü teknik göstergelerdeki aşağı yönlü baskılar çok yoğun olmasa da varlıklarını hissettirecek bir seviyede.

Meme Kombat şu anda ön satışta

Geriye dönüp baktığımızda, Cardano fiyatı yakın zamanda 0,46 dolar ile 0,61 dolar arasında bulunan dar bir aralıkta işlem gördüğü bir konsolidasyon dönemi yaşadı. Piyasa dinamikleri kısa sürede değişip fiyatı bu sınırların ötesine taşıdığından bu istikrar aşaması kısa sürdü. Ancak kırılma sonucunda oluşan ivme çok uzun süre sürdürülemedi ve 0,61 dolar seviyesinde sert bir engelle karşılaştı. Bu reddedilişin ardından ADA fiyatı, birkaç gün boyunca çok az değişiklik yaşadığı yanal bir hareket aşamasına girdi.

Cardano (ADA) fiyat dalgalanmaları ve mevcut piyasa durumu

Gözde altcoin’in fiyatı bugün durgun bir geçirdi denebilir. Çünkü ADA, son 24 saat içinde %2 oranında küçük bir düşüş yaşadı ve bu yazının yazıldığı sırada 0,5828 dolar civarında işlem görüyor. Bu küçük fiyat hareketi, kripto para piyasasının öngörülemeyen doğasının altını çiziyor. Yani, yatırımcıların olası değişimlere karşı tetikte olmaları gerektiğine işaret ediyor.

ADA’nın mevcut piyasa değeri 50 milyar doların üzerinde bulunuyor. Bu da onu piyasa değerine göre ilk beş kripto para birimi arasında sokmaya yetmektedir. Bu etkileyici sıralama, ADA’nın kripto para piyasasındaki önemini yansıtmaktadır.

LuckSide Crypto’nun 11 Ocak tarihinde paylaşılan bir analize göre Cardano fiyatı güçlü bir toparlanma işaretleri gösteriyor. Bu değerlendirmede kripto analisti, son dönemde yaşanan bir gerilemenin ardından ADA’nın dayanıklılığına dikkat çekiyor. Bu video analizinin yayınlandığı sırada Cardano’nun fiyatı, Bitcoin ETF’nin spot onayına ilişkin iyimser habere yanıt olarak 0,60 dolar civarında işlem görüyordu.

LuckSide Crypto’nun piyasanın henüz ısınmaya başladığına dair tahmininin temeli, Cardano’nun 208 gün içinde en yüksek fiyat seviyesine ulaşacağını öngören daha geniş ve cesur bir tahmine dayanıyor. Yükseliş görünümü Cardano piyasasına daha fazla ilgi ve yatırımı tetikleme potansiyeline sahip

Sıradaki hareket hangi yönde olacak?

Eğer boğalar gözde altcoin’in fiyatını 0,61 dolarda bulunan direnç noktasının üzerine çıkarmayı başarırsa, yeni bir yükseliş ivmesi bekleniyor. Bu, ADA fiyatının hızla 1 dolarda bulunan kritik direnç noktasına yaklaşmasına ve muhtemelen test etmesinin yolunu açabilir.

Ancak kripto para piyasasının doğası gereği yüksek volatiliteye sahip olduğunu ve bu yüzden her an her şeyin olabileceğini akılda tutmalısınız. Çünkü Cardano, yeterli piyasa gücünü toplayamazsa yükseliş tahmini geçersiz kalacaktır. Bu durumda fiyat düşmeye başlayacak be 0,5 dolarda bulunan destek noktasını test edecektir. Bu seviyede boğaların yeniden gücü ellerine alması gerekiyor. Bunu yapamamaları durumunda aşağı yönlü hareket devam edecektir. Sonuç olarak, olumsuz bir senaryoda ADA fiyatı 0,45 dolardaki destek noktasına kadar bir düşüş yaşayabilir.

Şu anda kripto para piyasasına yönelik mevcut teknik göstergeler karışık bir görünüm sunuyor. Göreceli Güç Endeksi (RSI), net bir yön eğilimi olmadan yatay bir görünüm sağladığı için şu anda tarafsız bir duruşa sahip olduğu söylenebilir.

Bu arada, Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksama (MACD) göstergesi de hafif bir düşüş eğilimine işaret ediyor. Sinyal çizgisi MACD çizgisinin üzerinden geçti ve her ikisi de sıfır eşiğinin üzerinde kaldı. Bu temkinli havaya ek olarak Chaikin Para Akışı (CMF) göstergesi de negatif bölgeye düşerek -0,05 seviyesinde kaydedildi.

Kripto para piyasası her gün büyüyen ve gelişen bir sektördür. Ayrıca zamanlama da kritik bir öneme sahiptir. Çünkü yüksek potansiyelli projeleri erken dönemde keşfetmek kârınızı maksimuma çıkarabilir. Ancak, bu kadar büyük bir piyasada yüksek potansiyelli ve güvenilir projeleri tespit etmek zor olabilir. Eğer siz de yenilikçi bir portföye sahipseniz ve şu anda ön satış aşamasının bitmesine çok az kalmış bir proje olan Launchpad XYZ’ye bir göz atmak isteyebilirsiniz. Ayrıca 2024 yılının en iyi ön satışları hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz.

Launchpad.XYZ (LPX) – Yeni nesil bir Web 3.0 yatırım platformu

Kripto dünyasında çığır açan bir yaklaşım sunan Launchpad.XYZ, Web 3.0 tabanlı bir yatırım platformu olarak dikkat çekiyor. Proje, Web 3.0 dünyasını daha erişilebilir hâle getirmeyi amaçlıyor. Yatırımcıların ilgisini çeken bu yenilikçi proje, $LPX token’larını sadece 0,045 dolarlık bir fiyatla ön satışa sunuyor. Token’lar, borsalarda listelendikten sonra 0,07 dolar seviyesine ulaşmayı hedefliyor. Ön satış aşamasının bitmesine günler kalmışken, bu yüksek potansiyelli projenin erken yatırımcısı olmak için son şanslar olabilir.

Launchpad XYZ presale

Launchpad XYZ’nin bir diğer önemli özelliği ise bilinçsiz yatırımları önlemeyi amaçlayan eğitici materyallere sahip olmasıdır. Kripto yatırımcılarının en yaygın hatalarından biri olan az bilgi ile işlem yapma olasılığını azaltır. Kullanıcılar, blockchain ve kripto para konularında bilinçlenerek daha iyi ve doğru yatırım kararları verebilirler.

Launchpad.XYZ’i Ziyaret Edin

LPX sahibi olan erken yatırımcılar, işlem ücretlerinden muafiyet gibi avantajlardan yararlanabilirler. Ayrıca yapay zeka destekli Launchpad Quotient aracı, kripto piyasasında en yeni iç görü ve stratejileri sunar.

En az 10,000 adet LPX token’ıyla 90 gün boyunca işlem yaparak premium özelliklere erişim sağlamak mümkündür. Bu özellikler arasında daha düşük DEX ücretleri, özel ICO’lara erken erişim ve yeni NFT’ler bulunmaktadır. Sonuç olarak Launchpad XYZ, Web 3.0 ekosistemine getirdiği yeniliklerle kripto dünyasının geleceğine yön vermeye hazırlanıyor.

Launchpad.XYZ’i Ziyaret Edin

coingape


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin