featured

2023 Ekim ayı için en büyük kripto para tahminleri…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ekim ayının en büyük kripto para tahminleri Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) ve EOS ile ilgili. Ekim ayı, kripto para birimleri için şu ana kadar inişli çıkışlı bir seyir izledi. Ekim 1’deki önemli bir artışı ertesi gün keskin bir düşüş izledi. Bunu göz önünde bulundurarak Ekim ayı için kripto para tahminlerine bakıyoruz.

Bitcoin Cash yeni bir yılın en yüksek seviyesine ulaşacak!

BCH fiyatı 30 Haziran’da yılın en yüksek seviyesi olan 329 dolara ulaştığından beri düşüyor. Düşüş, düzeltici bir model olarak kabul edilen azalan bir paralel kanal içinde yer aldı. Kanal içindeki hareket 17 Ağustos’ta 165 dolara kadar düştü. Ardından gelen sıçrama, kanalın destek hattını doğruladı ve hâlen devam etmekte olan yukarı yönlü bir hareketi başlattı. BCH 29 Ağustos’ta kanaldan çıktı.

Yükseliş tahmininin ana nedeni dalga sayımından kaynaklanıyor. Elliott Dalga teorisi, bir trendin yönünü belirlemek için yinelenen uzun vadeli fiyat modellerinin ve yatırımcı psikolojisinin analizini içerir.

En olası dalga sayımı, BCH kripto para biriminin fiyatının Kasım 2022’de başlayan yukarı yönlü bir hareketin (beyaz) beşinci ve son dalgasında olduğunu gösteriyor. Sayım doğruysa BCH 425 dolar civarında yeni bir yılın en yüksek seviyesine ulaşacak. Hedef, dördüncü dalganın 1,61 dış Fib geri çekilmesi (siyah) tarafından bulunur. Mevcut fiyatın yüzde 75 üzerindedir.

Bu yükseliş BCH fiyat tahminine rağmen, 225 dolarlık küçük yatay destek alanının altında bir kapanış, sayımın geçersiz olduğu ve fiyatın hâlâ düzeltilmekte olduğu anlamına gelecektir. Bu durumda 168 dolardan 17 Ağustos’un en düşük seviyesine yüzde 28’lik bir düşüş muhtemelen gelecekteki fiyat görünümü olacaktır.

EOS tüm zamanların en düşük seviyesine gerileyecek

EOS kripto para fiyatı Mayıs 2021’den bu yana azalan bir direnç trend çizgisinin altına düştü. Daha yakın zamanda, bu çizgi 10 Nisan’da bir redde neden oldu (kırmızı simge). Bu, ağustos ayında 0,50 dolarlık düşük bir seviyeye yol açtı.

Bu düşük seviye, 2017’den bu yana ulaşılamayan tüm zamanların en düşük destek seviyesine denk geldiği için önemliydi. Tüm zamanların en düşük seviyesi 0,48 dolar ile mevcut fiyatın yaklaşık yüzde 20 altında yer alıyor.

0,50 dolar bölgesinden bir kırılma, EOS’un mevcut fiyatın yüzde 80 altına, 0,13 dolara düşmesine neden olabilir. 0,50 doların altında yatay bir destek olmadığından en son sıçramanın 1,61 dış Fib geri çekilmesi potansiyel bir dip için alanları belirler.

Bu düşüş yönlü EOS fiyat tahminine rağmen azalan direnç trend çizgisinden bir kopuş düşüş tahminini geçersiz kılacaktır. Bu durumda 1,25 dolarlık bir sonraki en yakın dirence yüzde 120’lik bir artış muhtemelen gelecekteki fiyat senaryosu olacaktır.

Ethereum ekim kripto para tahminlerini sonuçlandırdı

Ethereum, bir yılı aşkın bir süredir Bitcoin (BTC) karşısında azalan bir kama şeklinde düşmektedir. Daha spesifik olarak kama Temmuz 2022’den beri yerinde duruyor. ETH fiyatı şu anda takozun destek hattına çok yakın işlem görüyor.

Direnç ve destek trend çizgileri arasındaki yakınsama noktası yaklaşıyor, bu nedenle yakında bunun dışında belirleyici bir hareketin gerçekleşmesi muhtemel.

kripto para

Bunun bir yükseliş formasyonu olarak kabul edilmesinin yanı sıra günlük Göreceli Güç Endeksi (RSI) de bir kırılma olasılığını destekliyor. RSI, tüccarlar arasında momentumu ölçmek ve varlıklar üzerindeki alım ya da satım kararlarını bildirmek için kullanılan popüler bir metriktir.

50’nin üzerindeki okumalar ve yükseliş eğilimi, boğaların hâlâ bir avantaja sahip olduğunu gösterirken 50’nin altındaki okumalar bunun tersini gösterir. Gösterge, bir fiyat düşüşünün bir momentum artışıyla birleştiği bir olay olan yükseliş sapması (yeşil çizgi) oluşturmuştur. Bu sapma genellikle yükseliş trendinin tersine dönmesine yol açar.

ETH kripto para birimi kamadan çıkarsa yüzde 25 artışla Bitcoin 0,075 direnç bölgesine yükselebilir. Öte yandan kamanın destek hattından bir kırılma bu yükseliş tahminini geçersiz kılacak ve muhtemelen ₿0,052 desteğine yüzde 12’lik bir düşüşe neden olacaktır.

beincrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin