featured

Efsanevi analist Bitcoin yorumunu paylaştı: “Sıradaki hareket hayati önem taşıyor”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, efsanevi analist Jhon Bollinger’e göre önemli bir harekete hazırlanıyor.

Bitcoin

Teknik analistler arasında, Bollinger Bantları kadar iyi bilinen veya yaygın olarak kullanılan çok az gösterge vardır. Adını yaratıcısı olan efsanevi yatırımcı ve analist John Bollinger, bir varlığın destek veya direnç bulabileceği volatilite ve potansiyel fiyat seviyelerinin bir ölçüsü olarak bu teknik göstergeyi kullanır. Son zamanlarda Bollinger, mevcut Bitcoin (BTC) piyasa koşullarına ilişkin analizini paylaşmak için Twitter’a gitti. Burada yaptığı paylaşımda kısa ve öz bir şekilde şunları söyledi: “SQUEEZE.”

Bu yorum, Bitcoin’in Bollinger Bantları içindeki mevcut konumuna atıfta bulunuyordu. Piyasa lideri olan BTC, Bollinger Bantları göstergesinin üst ve alt bantları arasında sıkıştırıldığı anlamına gelen bir “sıkışma” yaşıyor. Bu tür durumlar tipik olarak yukarı veya aşağı önemli fiyat hareketlerinin habercisidir.

Bu “sıkıştırma”, özellikle Bitcoin için mevcut piyasa hacmiyle eşleştirildiğinde ilginçtir. Ticaret hacmi, genellikle bir kırılma hareketinden önce gelen bir durum olan düşüş eğiliminde. Azalan hacimle birleşen Bollinger Bantlarının sıkışması, artan bir basınç ortamı yaratır. Sarmal bir yay gibi, fiyat hareketi aniden her iki yönde de patlayabilir.

Hareket hangi yönde olacak?

Bu potansiyel hareketin kesin yönü belirsizliğini koruyor. Bollinger Bantları hem yükseliş hem de düşüş eğilimi sinyali verebilir. Hareketin yönü, daha geniş piyasa duyarlılığı, temel haberler ve piyasa katılımcılarının tepkileri dahil olmak üzere çeşitli diğer faktörlere bağlıdır.

Bununla birlikte, teknik analizlerinde Bollinger Bantlarını kullanan yatırımcılar, yaklaşmakta olan fiyat oynaklığının potansiyel göstergeleri olarak bu “sıkışmaları” izlerler. Bantların daralması, fırtına öncesi sessizlik olarak görülebilir. Bu, fiyat önemli bir hareket yapmadan önce volatilitenin azaldığı bir dönemdir. Dolayısıyla Bitcoin’in sıradaki hareketini belirlemesi için hayati bir önem taşıdığı söylenebilir.

U.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin