featured
Bill Miller'dan dev Bitcoin yatırımı: 1.1 milyar dolar!

Finans dünyasının efsanelerinden Bill Miller, Bitcoin’e dev bir yatırım yaptı: 1.1 milyar dolar!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uzun yıllardır sektörde yer alan finans dünyasının efsanelerinden Bill Miller, 1.1 milyar dolarlık Bitcoin yatırımı yaptığını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde WealthTrack podcast yayınına konuk olan Bill Miller, Miller Value Partners’taki serbest fonun yarısının, yani yaklaşık 1.1 milyar doların, Bitcoin’e yatırıldığını belirtti.

Fon yöneticisi, yatırımcı ve hayırsever Bill Miller, yatırımın bu yoğunluk seviyesinde kalıcı olmayacağını ancak Bitcoin’in sahip olduğu değerin farkında olduğunu söyledi:

[Yatırım] şu an yüzde 50 civarında. Genel fon ve portföy riskini hafifletebilecek yollar üzerinde çalışıyoruz. Fonun yüzde 50’si uzun bir süre boş kalacak, ki bu yatırımımızı satacağımız anlamına gelmiyor.

Kariyerinin 35 yılını Legg Mason Capital Management’ta geçiren 67 yaşındaki Miller, burada başkanlık ve şef yatırım görevlisi görevini üstlendi. Yatırımlarıyla tanınmış olsa da bir kaynağın %50’sini tek bir noktaya aktardığı hiç görülmemişti.

MVP’nin Bitcoin yatırımı ilk değil

Wall Street Journal’a göre, Miller’ın Legg Mason’daki kariyerinden sonra kurduğu kendi serbest fonu olan MVP 1’in Ekim ayı sonu itibarıyla üçte biri Bitcoin yatırımına dönüştürülmüştü. Bu esnada Bitcoin’in fiyatı 6 bin dolardı.

Son 1 haftada yeniden yükselişe geçen ve fiyatı önemli ölçüde artan Bitcoin’in değeri geçtiğimiz hafta sonu 20 bin doları aşmıştı.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin