featured
Dash

Dash rekor kırdı! 24 saatte yüzde 11 yükselerek 1212 doları yakaladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2017’nin sonuna yaklaştığımız şu günlerde kripto para camiasının farklı aktörlerinden yepyeni istatistikler karşımıza çıkmaya devam ediyor. Alınan son bilgilere göre bu kez Dash rekor kırdı.

Biz Bitcoin ile meşgul olurken bir yandan Ethereum‘un ataklarını izleyeduralım; seneyi 11.26 dolarlık değerle açan Dash, birkaç gün önce 1000 doları geçmesinin ardından bugün ise 1200 doları aşmayı başardı.

An itibarıyla dünyanın en değerli ikinci kripto para birimi olan Ethereum‘un yıl içindeki 99 katlık büyüme oranını da ardında bırakan Dash, böylece 1 yıldan kısa sürede değerini 107’ye katlamış oldu.

1000 dolarlık değerlemenin üstündeki adında “Bitcoin” geçmeyen tek kripto para olma unvanını eline geçiren Dash’in aylık bütçesi 8 milyon, yıllık bütçesi ise yaklaşık 100 milyon dolar. Ethereum ve ICO gibi dev projelerin bütçesi bir kenara bırakıldığında hiçbir kripto para projesinin bu denli büyük bir tekrarlayan bütçesi yok.

Araştırmalar ne şekilde gelişti?

Yaklaşık bir yıl önce Dash’in yaratıcısı Evan Duffield, çekirdek geliştirme ekibinin liderliğini mevcut CEO Ryan Taylor’a devretti. Duffield, o zamandan beri ölçeklendirme ve özel donanım çözümleri araştıran Dash Labs adlı yeni bir organizasyon için kendi Dash’lerini kullandı.

Arizona Devlet Üniversitesi de Dash ağının nasıl geliştirileceği üzerine araştırmalar yapıyor. Bu yılın başında ana düğümler, üniversitenin araştırmalarına kaynak sağlama konusunda büyük bir kaynak sağlamıştı.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin