ECB faiz artırımı kripto piyasasını nasıl etkiledi? Bitcoin ve Ethereum fiyatında son durum
ECB faiz artırımı kripto piyasasını nasıl etkiledi? Bitcoin ve Ethereum fiyatında son durum

ECB faiz artırımı kripto piyasasını nasıl etkiledi? Bitcoin ve Ethereum fiyatında son durum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) beklenen şartlarda faiz oranlarını artırmasının ardından Bitcoin ve Ethereum fiyatları ralli yaptı.

ECB’nin 4 Mayıs’taki toplantısında faiz oranlarını 25 baz puan artırması, politika sıkılaştırmasının yavaşladığını gösteriyor. Euro Bölgesi’nde Nisan ayında enflasyon oranı %7’ye ulaşırken, çekirdek enflasyon oranı %5,6 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine yakın kaldı.

Kripto piyasası, ABD Fed’in de oranları 25 baz puan artırmasının ardından ECB faiz artışına beklenen şartlarda olumlu tepki verdi. Bitcoin fiyatı 29.000 doların üzerinde kalırken, Ethereum fiyatı 1.900 doların üzerine çıktı. Merkez bankalarının agresif oran artırımları olmayacağına dair imada bulunmasının ardından yatırımcılar muhtemelen yükseliş fiyatları için pozisyon açacak.

ECB faiz oranlarını 25 baz puan artırdı

ECB, yüksek enflasyon seviyeleri arasında politika faizlerini %2 hedefine yaklaştırmayı hedefliyor. Merkez bankası, gerekli olduğu sürece düşük seviyeleri korumaya çalışacak. Ayrıca Eurosystem’in varlık satın alma programı (APP) portföyünü ölçülü bir hızda azaltmaya devam edecek ve Temmuz 2023’ten itibaren APP kapsamındaki yeniden yatırımları durduracaktır.

Avrupa Merkez Bankası’nın faiz oranlarını artırmasının ardından borsa endeksleri kırmızıya döndü ve Euro, ABD doları karşısında hafif değer kaybetti. DXY endeksi, 101.1’den 101.57’ye keskin bir şekilde sıçradı ve kripto pazarında hafif bir baskı olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte, genel görünüm, Bitcoin fiyatının 30.000 doları aşması ile birlikte yükselişini sürdürüyor.

ECB Başkanı Christine Lagarde, merkez bankasının enflasyonu düşürmek için çalışmaya devam edeceğini söyledi. Kısıtlamanın uygun seviyesini ve süresini belirlemek için verilere bağlı bir yaklaşım izlemeye devam edecekler.

Bitcoin ve Ethereum fiyat hareketi

BTC fiyatı, ECB’nin faiz artırım kararının ardından sıçradı ve son 24 saatte %3’ün üzerinde artarak 29.093 dolardan işlem görüyor. Ethereum fiyatı da son 24 saatte yaklaşık %3 artarak 1.900 doların üzerinde işlem görüyor. Cardano (ADA) ve Solana (SOL) gibi diğer altcoinler de güç gösteriyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin