Avrupa Merkez Bankası Başkanı’ndan kritik stabilcoin ve kripto para açıklaması!
Avrupa Merkez Bankası Başkanı’ndan kritik stabilcoin ve kripto para açıklaması!

ECB Başkanı Lagarde’dan dijital euro ilgili kritik açıklamalar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Avrupa Birliği’nde piyasaya sürülen herhangi bir dijital para biriminin fiatın yerini alamayacağını söyledi. Lagarde dijital euro ile ilgili de konuştu.

Lagarde: “Dijital euro, fiat paranın tamamlayıcısı olabilir.”

21 Eylül’de Fransa-Alman Parlamenterler Meclisi’nin çevrim içi toplantısında konuşan Lagarde, bankanın bir Avrupa Merkez Bankası dijital para biriminin (CBDC) “faydalarını, risklerini ve operasyonel zorluklarını” araştırdığını, ancak fiat para biriminin yine de dijital gelecekte rol oynayacağını ifade etti.

Lagarde, açıklamasında şu sözleri kullandı:

Dijital euro, nakit paranın ikamesi değil tamamlayıcısı olabilir. Özel dijital para birimlerine bir alternatif sağlayabilir ve egemen paranın Avrupa ödeme sistemlerinin merkezinde kalmasını sağlayabilir.

10 Eylül’de ECB Başkanı, Eurosystem’in dijital avroyu uygulamaya koyup koymama konusunda henüz bir karara varmadığını, ancak CBDC’nin Avrupa üzerindeki potansiyel etkilerini araştıracak bir görev gücünün önümüzdeki haftalarda duyurulacağını söyledi.

ECB Başkanı, dijital para birimlerini destekliyor

Lagarde, merkez bankasının dijitalleşme yönündeki hareketi ele almak için dijital euro geliştirmesini uzun süredir destekliyor. Geçen eylül ayında, Uluslararası Para Fonu’nun başkanı olduğu sırada Lagarde, AB kurumlarının kripto para birimleriyle değişen finansal ortama uyum sağlamasına odaklanacağını söylemişti.

Ancak Lagarde, Avrupa ekonomisinin mevcut salgınla birlikte eşi görülmemiş bir krizle karşı karşıya olduğunu vurguladı. ECB Başkanı, iyileşmenin virüsün ne kadar iyi kontrol altına alınabileceğine bağlı olacağını söyledi.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin