ECB Başkanı Christine Lagarde, Merkez Bankalarının Bitcoin yaklaşımını değerlendirdi
ECB Başkanı Christine Lagarde, Merkez Bankalarının Bitcoin yaklaşımını değerlendirdi

ECB Başkanı Christine Lagarde, Merkez Bankalarının Bitcoin yaklaşımını değerlendirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa Merkez Bankası (ECB) başkanı Christine Lagarde, Tesla gibi artan sayıda şirketin kripto paraları benimsediği için merkez bankalarının Bitcoin tutmaya başlayıp başlamayacağı sorusunu yanıtladı. Lagarde, geçtiğimiz günlerde “bazı komik işler yaptığını” söyleyerek Bitcoin konusunda şüpheci olmaya devam ediyor.

ECB Başkanı Christine Lagarde, Merkez Bankalarının Bitcoin tutmayacağını söyledi

Elon Musk’ın Tesla’nın Bitcoin’e 1,5 milyar dolar yatırım yapmasının ardından, Avrupa Merkez Bankası (ECB) başkanı Christine Lagarde, merkez bankalarının Bitcoin tutup tutmayacağı konusunda açıklık getirdi.

The Economist’in Çarşamba günü ev sahipliği yaptığı bir konferans görüşmesinde Lagarde, bitcoin’i gerçek bir para birimi olarak görmediğini belirterek, merkez bankalarının onu rezerv para birimi olarak tutmayacağını vurguladı. Business Insider tarafından şu sözleri aktarıldı:

Pek olası değil. Bunun söz konusu olmadığını söyleyebilirim.

Lagarde kısa süre önce tüm ülkeleri, özellikle G7 veya G20 ülkelerini bitcoin’e daha fazla düzenleme getirmeye çağırdı. Bitcoin’in “bazı komik işler ve bazı ilginç ve tamamen kınanacak kara para aklama faaliyetleri yürüten oldukça spekülatif bir varlık” olduğunu söyledi. Pek çok insan kısa süre sonra onun yanıldığını ve yasadışı faaliyetlerin çoğunun fiat para birimlerinde yapıldığını vurguluyor.

ECB başkanı, Bitcoin gibi kripto para birimlerine şüpheyle yaklaşmasına rağmen, koronavirüs salgınının ekonomileri daha hızlı dijital benimsemeye ittiğini ve dijital euro’nun dört yıl içinde hazır olabileceğini belirtti.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin