Bitcoin fiyat yükselişi madencilere yaradı: Gelirler arttı
Bitcoin fiyat yükselişi madencilere yaradı: Gelirler arttı

E-ticaret devi DMM kripto para madenciliği sektöründen çekiliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japon e-ticaret devi DMM.com’un, 2018’in başındaki operasyonunu kurmasından sadece aylar sonra, ülkedeki kripto para madencilik işini geri çekme sürecinde olduğu bildiriliyor.

30 Aralık’ta Nikkei’den çıkan bir habere göre, DMM Eylül 2018’de genel kripto para piyasalarındaki düşüşün madencilik sektörü için karlılığın kötüleşmesine yol açtığından dolayı çekilme kararını verdi.

Raporda, madencilik ekipmanlarının satışı da dahil olmak üzere çekilme sürecinin 2019’un ilk yarısına kadar devam edebileceği belirtildi. 1999’da kurulan şirket, Japonya’nın DMM Bitcoin adlı bir kripto para borsası kuran en büyük e-ticaret sitelerinden biri. Kripto para ticaret platformu aynı zamanda Japonya’daki 16 lisanslı işlem platformundan biri olarak Ocak 2018 tarihinde kurulmuştu.

DMM madencilik tesisi 2018’de Dünya’nın en iyi 3 şirketi olma hedefi ile kurulmuştu

Eylül 2017’de, e-ticaret devi, 2018’de dünyanın en büyük 10 maden çiftliğinden biri olmak ve sonunda en iyi üç madencilik şirketinden biri olma hedefi ile bir kripto para madencilik tesisi kurma planını duyurmuştu.

Raporda, daha sonra, şirketin 2018’den bu yana Ishikawa’nın merkezi Kanazawa’da Bitcoin, Ethereum ve Litecoin gibi kripto paraları incelemeye başladığını söylemişti.

GMO da madencilik ekipmanı üretimini durduğunu açıkladı

Haber, Japon internet devi GMO’nun 35.5 milyar yen (yaklaşık 321,6 milyon dolar) ile “olağanüstü zarar”a uğramasının ardından, yeni nesil Bitcoin madencilik makinelerinin üretimini durduracağını açıklamasından günler sonra geldi.

25 Aralık’ta, DMM, DMM Bitcoin platformundaki alım satım hizmetlerini iyileştirmeye odaklanmak için Cointap adında başka bir kripto para alım satım platformunu başlatma planının da iptal edildiğini açıkladı.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin