Bitcoin balinası, 600 milyon dolarlık hesabı harekete geçirdi

2,5 milyon dolarlık alış emri Bitcoin’i yüzde 2,7 oranında yükseltti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto piyasasında bulunan kripto paraların hemen hemen hepsinin ılımlı bir yükselişe geçmesi ile piyasaya yatırımcılarının biraz nefes aldığı söylenebilir. Bitcoin bu yükselişte piyasayı domine eden kripto para olma özelliğinden dolayı ile ilk yükselen coin oldu. Bu yükselişin ise 30 dakikadan kısa bir içinde ortalama yüzde 2,7 oranında gerçekleştiği görüldü.

661 BTC tek bir hesap tarafından satın alındı

Bu hızlı artışın ise kripto para borsası Bitfinex’te gerçekleşen tek bir alış emri ile meydana geldiği anlaşıldı. 2,5 milyon dolar değerindeki 661 BTC’nin tek bir hesap tarafından satın alındı belirtildi.

661 BTC ($2.5 million) purchased in 1 minute on Bitfinex from CryptoMarkets

Bu tekil alış emrinin sadece BTC’yi değil, aynı zamanda tüm kripto pazarını da mütevazi bir şekilde 3 milyar dolar kadar yükselmesi için yeterli olduğu görüldü.

Bitcoin’in yüzde 2,7 oranında yükselişi Reddit topluluğununda tartışmalara yol açtı

Yükseliş ve alış emrinin katalizör etkisi ise Reddit topluluğunun gözünden kaçmadı.

Reddit platformunda görülen dikkat çekici yorumlar arasında, bazı kullanıcılar, bu boyutta bir alımın fiyatı ve piyasa sermayesini yüzde 1’in üzerine çıkarmasının ilginç olarak değerlendirdi.

Neden bu kadar büyük bir alım miktarının bir OTC pazarından değil de Bitfinex’ten satın alındığı belirsizliğini koruyor. Bazıları hatalı çalışan bir alım satım botunu hedef gösterirken, bazı görüşler ise bu büyüklükte bir BTC alımının Bitfinex tarafından yapıldığı iddia edildi.

Ayrıca aynı saatlerde piyasa sermayesinin 3 milyar oranında artış göstermesi dünya çapında organize bir balina faaliyeti mi oldu şeklinde soruların da sorulmasına neden oldu.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin