Usta analistten Bitcoin için “destansı boğa” tahmini
Usta analistten Bitcoin için “destansı boğa” tahmini

Düşüş piyasasında hangi ülke kendine özel boğa koşusunu yaşıyor ve kripto cennetine dönüşüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Estonya şu anda kripto para dünyasında kendi boğa koşusunu yaşıyor. Ayrıca ülke birçok kripto ve Blockchain şirketini ülkeye çekecek avantajlara sahip.

Estonya kripto para sektöründe kendi boğa koşusunu başlattı

Estonya, AB’nin kripto paraları yasaklamayı düşündüğü ilk yargı alanlarından biriydi ve birçok şirket şu anda orada iş yapıyor. Baltık bölgesi, Litvanya, Letonya ve Estonya ile son zamanlarda ekonomik bir patlama yaşayan kuzey kripto cennetine dönüşüyor. Bu, Estonya’yı yeni girişimler için bir üreme alanı haline getiriyor.

Komşu Letonya, Estonya’nın kripto para birimi benimsemesinde geride olsa da endüstriye pozitif bir girdi geliştirmek için gerçek bir inisiyatif oluşturmaya başlıyor. Mart 2018’de Letonya, sektörel uzmanlar arasında Baltık’taki fintech ve Avrupa Komisyonu başkan yardımcısı ve AB’nin genel başkanı olan Valdis Dombrovskis’inde yer aldığı bir tartışmaya ev sahipliği yaptı.

Ülke kendi kripto para birimini çıkaramadı

Ancak, bu yılın başlarında Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi tarafından uyarıldıktan sonra ülke kendi kripto para birimini sunma planlarını bıraktı. Ancak şu anda ise bu ülkedeki kripto şirketlerinin sayısı rekorları kırıyor.

Yani bu bir boğa koşusunun başlangıcı mı?

Bugüne kadar 500’den fazla cüzdan sağlandı. Estonya’da bir platformu işletmek için lisans almak, sektörde çalışan Njord hukuk firmasından Nikolay Demchuk’a göre nispeten basit. Estonya’nın AB kuralları çerçevesinde faaliyet gösterdiği gibi, onay almak için yerel ve AB kurallarına uymak gerekiyor. Uygulayan işletmeler de, yeterli KYC ve AML korumasıyla çalışabileceklerini kanıtlamak zorunda.

Estonya’nın en büyük dezavantajı, bankacılık ile ilgili

Onay sadece yaklaşık iki hafta sürer ve yerel düzenleyici, Estonya Mali İstihbarat Birimi (FIU) tarafından verilir. Ancak şirketlerin lisanslarını kaybetme baskısı altında altı ay içinde faaliyete başlaması gerekir. Estonya’nın en büyük dezavantajı, bankacılık sektörünün kripto para borsalarına hizmet vermek için hala isteksiz olması nedeniyle bankacılık ile ilgili.

Ancak, 2014 yılında yürürlüğe konan e-ikamet programı, Estonyalıların şirket kurma, bankacılık, ödeme işlemleri ve vergilendirme gibi Estonya hizmetlerine erişimini sağlıyor. Program ayrıca dünyadaki herhangi bir kişinin dijital kimlik kartı başvurusunda bulunmasına ve ülkede bir şirket kurmayı planlarken Estonyalı e-hizmetlere erişim sağlamasına da olanak sağlıyor.

Bitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin