Dünyanın ilk dijital sanat bankasının, kripto parası sanat ürünlerinin alımında kullanılacak
Dünyanın ilk dijital sanat bankasının, kripto parası sanat ürünlerinin alımında kullanılacak

Dünyanın ilk dijital sanat bankası kendi kripto parasını çıkarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Girişim teknolojiyi sanat sektörüne entegre etmek için tasarlandı. Dubai Kültür ve Sanat Kurumu tarafından başlatılan dünyanın ilk dijital sanat bankası Dubai ArtBank, sanat koleksiyonlarını ve sanatla ilgili işlemleri yönetmek için yeni bir Dubai Sanat Kriptoculuğu’nu gündeme getirdi.

Dünyanın ilk dijital sanat bankasının, kripto parası sanat ürünlerinin alımında kullanılacak

Ayrıca ArtBank, yerel basında çıkan haberlere göre kendi kripto para parasını çıkardı. Bankanın çıkardığı kripto paranın sanat ürünleri alımında müşteriler tarafından kullanılacağı belirtiliyor. Mart ayında başlatılan bu girişim, Dubai’nin bugün dünyanın başka şehirlerinin on yıl içinde uygulayacağı hayata bugün geçmesine yardımcı olmayı amaçlayan “Dubai 10X girişiminin” bir parçası. Mohammed Bin Rashid Al Maktoum konuya yönelik şunları söyledi:

Dubai Sanat Bankası girişimi, Dubai’nin sanatın erişimini ve etkisini arttırmak için teknolojiyi kullanmada öncü olduğunu gösteriyor. Bu Dubai’nin yaşamın çeşitli alanlarında mükemmelliği geliştirmek için ileri teknolojileri benimsediğini gösteren bir başka örnek. Girişimin sanat endüstrisinin dijital dünyaya entegre edilmesini ve Dubai dışında gelişen başarılı bir yaratıcı ekosistemin büyümesine ilham vereceğine inanıyorum.

Dubai Sanat Bankası girişimi, sanatın gelişmesine katkı sağlıyor

Dubai Kültür ve Sanat Bakanlığı Bakan Yardımcısı Shaikha Latifa göre, Dubai ArtBank, sanatçıların ve emirliğin yaratıcı topluluğunun ihtiyaçlarını ele almak için teknolojiyi uygulamak adına daha büyük bir çabanın parçasını oluşturuyor. Ayrıca sanatın paylaşılmasını ve sanat ekosisteminin çeşitli üyelerinin birbiriyle bağlantı kurmasına yardımcı oluyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Arabianbusiness

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin