SBI vctrade
SBI Holding kripto borsası VCTrade BTC, ETH, XRP yatırımlarını kabul etmeye başladı

Dünya’nın ilk banka destekli kripto para borsası VCTrade faaliyetlerine başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Faaliyetleri, bankacılık hizmetiyle doğrudan desteklenen dünyanın ilk kripto para borsası olan VCTrade, halka açık hale getirildi. SBI Holding desteği ile faaliyetlerine başlayan kripto para borsası VCTrade, Japonya’da özellikle güvenilir kripto borsası konusunda bir eksiği kapatmaya çalışacak.

Bir ay önce seçilen ön kayıtlı kullanıcılar için başlatılan işlem platformu, SBI Holding tarafından destekleniyor. Japon finansal devi Japonya’da 20-70 yaş arası tüm kullanıcılar için VCTrade üzerinden kripto ticareti hizmeti sunuyor.

Kripto para platformu VCTrade şu an sadece bireysel müşterilere hizmet verecek

Kurumsal müşteriler ise henüz platformda kabul edilmiyor. Servis ayrıca PC ve Mac gibi akıllı telefonlar için de kullanılabiliyor. Kripto borsası başlangıçta Japon yeninin, Ripple Blockchain‘in yerel kripto tokeni olan XRP’ye karşı işlemesini destekledi.

XRP, geçmişte SBI Holding ve diğer büyük Japon finans kurumları tarafından, sınır ötesi işlemlerin çözümlenmesi için bir yol olarak desteklenmişti. Piyasaya sürüldüğünden bu yana, yen-Bitcoin ve yen-Bitcoin Cash işlem çiftleri de değişime dahil edildi.

SBI Holding, iki yıl önce VCTrade’in piyasaya sürüleceğini duyurmuştu. Geçen yılın sonlarına doğru ise Japonya Finansal Hizmetler otoritesi (FSA)’ya faaliyete başlamak için işletme lisansı için başvurulmuştu.

VCTrade banka desteği ile kripto piyasasına olan güveni arttırmaya çalışacak

Ocak ayında Coincheck’in siber saldırıya uğraması, ülkede birçok kripto borsasının kapatılmasına neden olan yeni düzenlemelerin getirilmesine yol açtığı için, yaygın olarak kullanılabilecek güvenilir bir kripto para borsası olması Japon kripto traderları ve yatırımcıları için özellikle yararlı olacaktır.

Mesajlaşma uygulaması LINE’ye bağlı olan kripto para borsası BitBox, ana firmasının Japonya’da oldukça büyük popülaritesine rağmen Japon desteği olmadan piyasaya sürüldü. Bunun nedeni ise Japonya’da sıkı kripto düzenlemelerinden dolayı lisans alma faaliyetlerinin süresinin uzaması olarak görülüyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin