Kripto para borsaları “güvenlik” konusunda yetersiz!
Kripto para borsaları “güvenlik” konusunda yetersiz!

Dünyanın en popüler kripto para borsaları sizin düşündüğünüz kadar güvenli olmayabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsaları geleneksel finansal sistemdeki bankalara benzer. Ancak kripto para borsaları bankalardan nispeten daha kullanıcı dostudur. Borsalar, kripto ekosisteminin değişmez bir parçası. Tek bir platformda yüzlerce farklı kripto para birimi işlemi yapabilirsiniz. Borsalar ayrıca kripto ekosistemine bir geçit görevi de görmekte.

Kripto para borsaları “güvenlik” konusunda yetersiz!

Borsalar bankalardan daha kullanıcı dostu olsa da, aynı şey güvenlik için geçerli olmayabilir. En popüler borsaların her zaman daha güvenli olduğu düşünülür, bu kısmen doğru değil. Özellikle 2018’de hack vakaları bu durumun en büyük kanıtı. Geçmişte dünyanın en büyük kripto para borsası olan Mt. Gox saldırıya uğradı. Siber saldırganlar daha önce en büyük kripto para borsasını hedeflediler ve gelecekte de bunu yapmaya devam edecekler gibi görünüyor.

Yaklaşık 3 hafta önce, Tokyo merkezli kripto para borsası Zaif, siber saldırganların kurbanıydı ve platformun sıcak cüzdanlarından 59 milyon dolarlık bir Bitcoin çalındı. Birkaç gün sonra yaklaşık 5.565 Bitcoin daha çalındı. Bu tür hack vakaları sonrasında kripto para borsaları güvenlik önlemlerini artırsa da, bunun yeterli olmadığı görülüyor. Tüm yatırımlarınızı kaybetmek istediğiniz son şey olabilir. Bu durum, kripto piyasasının yüksek volatilitesinden dolayı meydana gelebilir ve borsaların dikkatsizliği de böyle bir felakete neden olabilir.

Kripto para borsaları kullanıcı fonlarını güvende tutmak için fazla çaba göstermiyor

Son zamanlarda, 1 milyon dolar günlük işlem hacmine sahip olan 100 kripto para borsası üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, kripto para borsaları kullanıcı fonlarını güvende tutmak için fazla çaba göstermiyor.  Araştırmaya göre, birçok platformda siber saldırganların yararlanabileceği güvenlik açıkları var. Borsaların çoğu e-posta doğrulaması gerektirmez ve 2FA doğrulaması kullanmaz.

Araştırmanın sonuçları oldukça şaşırtıcı. Binance, en güvenli kripto para borsası araştırmasının sonuçlarına göre 17. sırada yer alıyor. Siber saldırganlar, kripto pazarı gelişmeye ve popüler olmaya devam ettikçe bu boşluklardan yararlanmaya devam edecek. Bu nedenle borsalarında güvenlik konusundaki açıklarını bir an önce kapatması gerekiyor!

Coincomments

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin