Dünyaca ünlü kripto para trader’ına şok dava! 30 yıl hapisle karşı karşıya
Dünyaca ünlü kripto para trader’ına şok dava! 30 yıl hapisle karşı karşıya

Dünyanın En Kalabalık İkinci Ülkesinden, Bitcoin Ticareti Yapanlara Hapis Cezası!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hindistan Merkez Bankası, 4 Haziran’da yayımlanan Bilgi Edinme Hakkı talebine göre, bazı devlet kurumlarının taslak yasaları desteklediğini bildiren haberlere rağmen, Bitcoin ve kripto para birimleri konusunda önerilen bir yasak hakkında herhangi bir bilgiyi reddediyor.

Hindistan’daki mevzuat, her türlü kripto para ticaretini yasaklıyor

Hindistan’daki mevzuat, her türlü kripto para biriminin satışını, satın alınmasını ve ihraç edilmesini yasaklıyor. Banka yetkilileri, RBI’nin yasama sürecinde devlet kurumlarıyla iletişim içinde olmadığını ve tasarının bir kopyasını almadığını söyledi.  Banka, geçmişte de kripto para birimleri konusunda tam bir yasağı onayladı.

Başbakan Narendra Modi ilk olarak Kasım 2017’de kripto sektörünün nasıl düzenleneceğini inceleyen bir panel kurduğu zaman, dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi Blockchain hariç kripto paraları düzenlemeye başladı. Ekonomik Zamanlar, Ekonomik İşler Dairesi (DEA), Doğrudan Vergi Merkezi (CBDT), Dolaylı Vergiler ve Gümrükler Merkezi (CBIC) temsilcileri de dahil olmak üzere, toplam yasağı destekleyen bir komitenin, “Kripto para birimlerine karşı önlem almak için zaten çok fazla gecikme olduğu görüşündeyiz.” dediği belirtiliyor.

Hindistan’dan Bitcoin ticareti yapanlara hapis cezası!

Eğer bu yasa tasarısı Hindistan’da kabul edilirse, “doğrudan veya dolaylı olarak Bitcoin ve kripto para birimlerini benimseyen, tutan, satan, transfer eden, elden çıkaran, düzenleyen veya ilgilenen” kişiler 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir. Taslakta ayrıca, Hindistan’ın ‘Dijital Rupisi’ için resmi bir dijital para biriminin tanıtılması da savunuluyor.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin