Amsterdam Schiphol Havalimanı’nda Bitcoin ve Ethereum ATM’si kuruldu
Amsterdam Schiphol Havalimanı’nda Bitcoin ve Ethereum ATM’si kuruldu

Dünyanın en işlek havalimanlarından birinde Bitcoin ve Ethereum ATM’si kuruldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en yüksek kapasiteli havalimanlarından biri olan Amsterdam Havalimanı’nda Bitcoin ve Ethereum ATM’si kuruldu. ATM’nin yolcuların ihtiyaçlarını karşılamak ve daha iyi hizmet verebilmek amacıyla kurulduğu belirtiliyor.

Amsterdam Schiphol Havalimanı’nda Bitcoin ve Ethereum ATM’si kuruldu

20 Haziran tarihinde Amsterdam Havalimanı’nın internet sitesinde yayımlanan basın açıklamasında, Bitcoin ve Ethereum ATM’lerinin kurulduğunu doğrulandı. Bu şekilde Amsterdam Schiphol Havalimanı yolcularına kripto para birimi ATM’si sunan Avrupa’nın ilk havalimanı oldu. Amsterdam Schipol Havalimanı’nın Ürün ve Hizmetler Direktörü Tanja Dik, konuya yönelik şunları söyledi:

Bitcoin ATM’leriyle yolcularımıza daha iyi hizmet vermeyi umuyoruz. Çünkü global para birimleri Bitcoin ve Ethereum, kolayca yerel para birimi euroya dönüştürülebiliyor.

Schiphol Havalimanı, ByeleX Data Solutions BV ile ortaklık kurdu

Bu proje yararlı olabilir ve yolcular artık kendi ülkelerinde euroyu kullanmayabilir. Bu gelişmeyle birlikte kripto paralar Hollanda’da yaygınlaşmaya devam ediyor. Yetkililer ise kripto paraları kabul eden kuruluşların sayısı arttıkça kripto para ATM’lerinin daha fazla yaygınlaşacağını belirtiyor. Schiphol Havalimanı, kripto para ATM’leri için yerel yazılım çözümleri sağlayıcısı ByeleX Data Solutions BV ile ortaklık kurdu. ByeleX şirketinin müdürü Herman Vissia konuya yönelik şunları söyledi:

Schiphol’ün bizimle çalışma kararından ötürü son derece memnunuz. Böylece kripto paraları Schiphol Havalimanı yolcularına tanıtabileceğiz.

Dünyadaki toplam Bitcoin ATM’lerinin beşte biri Avrupa’da

CoinATMRadar verilerine göre Hollanda’da şu an itibarıyla 20 farklı kripto para ATM’si var. Hollanda, Avrupa havalimanları arasında Bitcoin ATM’si kuran ilk ülke olsa da Birleşik Krallık toplamda 153 kripto para ATM’si ile Avrupa’nın lideri oluyor. Dünyadaki toplam Bitcoin ATM’lerinin beşte biri Avrupa’da bulunuyor.

Bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin