Dünyanın en değerli banknotu yaklaşık 7.500 ABD doları değerinde
Dünyanın en değerli banknotu yaklaşık 7.500 ABD doları değerinde

Dünyanın en değerli banknotu 1 Bitcoin değerinde!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dolaşımdaki dünyanın en değerli banknotu şu anda 1 Bitcoin (BTC) değeri kadardır. Bu ironi, bu para birimini veren ülkenin dünyanın en merkezi değer depolarından biri olduğunu gösteriyor.

Dünyanın en değerli banknotu yaklaşık 7.500 ABD doları değerinde

Söz konusu banknot, Adobe of Peace olarak bilinen Brunei ülkesi tarafından veriliyor. Brunei ülkesi, Borneo adasının kuzey kıyısında yer alır ve parası büyük petrol ve doğal gaz rezervlerinden gelir. Banknot, şu anda yaklaşık 7.500 ABD doları değerinde. Bu banknot, Brunei’nin 10.000 dolarlık (Brunei doları) banknotu. Şu anki Brunei Sultanı Hassanal Bolkiah’ın bir portresinin yer aldığı bu banknot, 2006 yılında piyasaya sürüldü.

Banknot, para birimlerinin çok fazla alım gücüne sahip olduğu ülkelerde piyasaya sürülen olağan küçük para birimlerinin eğiliminden kopuyor. Bu, komşu ülke olan Singapur’da görüldü ve 10.000 doların yasa dışı faaliyetlerde kullanılmasından dolayı artık ihraç edilmiyor. Brunei dolarının değeri, yine Singapur’un artık çıkarılmayan 10.000 dolarlık banknotuyla yasal olarak eşit.

Dünyanın en değerli banknotu 1 Bitcoin değerinde!
Dünyanın en değerli banknotu 1 Bitcoin değerinde!

Brunei ülkesi şeriat yasalarıyla yönetiliyor

Devletin hükümdarı dünyanın en uzun hüküm süren hükümdarlarından biri olarak son derece varlıklı bir kişi. Devlet, Uluslararası Para Fonu tarafından satın alma gücünde kişi başına düşen GSYİH bakımından beşinci sırada. Ülkenin GSYİH’si 33,4 milyar dolar civarında ve ülke %0’lık bir kamu borcuna sahip. Bu da ülkenin, dünyada bu ayrıcalığa sahip iki ülkeden biri olmasını sağlıyor. 2014 yılında 423 bin vatandaşı olan ülke, şeriat yasalarıyla yönetiliyor.

Paranın şu anda bir düşüş piyasasına girmesiyle banknotun fiyatının tespiti ve Bitcoin’in fiyatı dikkat çekici. Son 24 saatte neredeyse %2’lik bir düşüşle, Bitcoin hala düşüş eğilimi gösteriyor. Bitcoin, 27 Mayıs’ta 7.400 dolardan 7.500 dolara, 29 Mayıs’ta ise 7.100 dolardan 7.400 dolara kadar keskin bir sıçrama sergiledi.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Ambcrypto

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin