Atlas Quantum’dan bir çok yatırımcının kişisel verileri çalındı!
Atlas Quantum’dan bir çok yatırımcının kişisel verileri çalındı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Bithumb hacklendi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore merkezli dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Bithumb hacklendi. Yaşanan bir hack saldırısı sonucu 30 milyon dolarlık kripto para çalındığını fark eden borsa, mevduat ve para çekme işlemlerini askıya aldı.

Bithumb hacklendi ve 30 milyon dolarlık kripto para çalındı!

Güney Kore’nin başkenti Seul’da merkezi bulunan şirket, Çarşamba günü 30 milyon dolar değerinde kripto paranın platformundan çalındığını açıkladı. Hack saldırısının tam olarak ne zaman meydana geldiği belli değil. Ancak Bithumb, platform işlemlerini Türkiye saati ile 03:53’te askıya aldı ve daha fazla kayıp olmaması için tüm varlıklarını çevrimdışı soğuk cüzdanlara aktarmaya başladı.

Bithumb resmi Twitter hesabı üzerinden, borsadan 30 milyon dolar değerinde kripto para çalındığını fark ettiklerini belirtti.  Borsa, yatırımcıların endişelenmemesi içinde tüm zararların Bithumb tarafından karşılanacağını belirterek, önlem amaçlı tüm varlıkların soğuk cüzdanlara aktarılacağını da ekledi.

Kripto para hırsızlığının hack saldırısı ile ilgili olduğu düşünülüyor. Ancak, bu konuda Bithumb’dan henüz resmi bir açıklama gelmedi. Hırsızlığın borsanın büyüklüğüne oranla nispeten küçük kaldığını söyleyebiliriz. Bu yüzden hack saldırısının, platformda listelenen daha az işlem gören varlıklardan birinin bulunduğu online cüzdanlara yapılmış olabileceği düşünülüyor.

Bithumb tüm zararları karşılayacak

Bithumb, bir açıklama yaparak, şirketin tüm zararları karşılayacağı ve kullanıcıların yaşayacağı tek aksiliğin, belli bir süre varlıklarını transfer edemeyecekleri olduğunu söyledi. Borsa, para yatırma ve para çekme işlemlerinin bu süre zarfında yapılamayacağını da ekledi. Bithumb şu anda CoinMarketCap verilerine göre, Güney Kore’nin ikinci, dünyanın ise altıncı en büyük kripto para borsası konumunda yer alıyor.

Bu olay, bu ay içerisinde Güney Koreli kripto para borsalarında yaşanan ikinci hack saldırısı. İki hafta önce az bilinen, küçük borsalardan biri olan Bourse Coinrail Borsası’ndan çeşitli ERC-20 tokenleri de dahil olmak üzere yaklaşık 37,2 milyon dolar değerinde kripto para çalındı. Bir süredir toparlanmaya çalışan Bitcoin geçtiğimiz 48 saatte küçük de olsa iyileşmeler yaşıyordu. Ancak Bithumb tarafından yapılan açıklamalar yüzünden lider kripto para, 200 dolar civarında bir değer kaybı yaşadı.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin