Kripto dolandırıcılık faaliyetleri sektörden ayıklanıyor
Kripto dolandırıcılık faaliyetleri sektörden ayıklanıyor

Dünyanın en büyük ikinci borsası Nasdaq’dan, kripto dolandırıcılık sorununa çözüm

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para endüstrisi, Bitcoin’in onun on yıldönümünü kutlamasıyla uzun bir yol kat etti. Ancak, atılan büyük adımlara rağmen, bir sorun sektöre bulaşmayı sürdürüyor: kripto dolandırıcılık faaliyetleri. Nasdaq, bu sorunu çözebileceğine inanıyor ve kripto endüstrisine bulaşan sahtekarlıktan kurtulmaya yardım etmeye istekli. Bugün yayımlanan bir makalede, dünyanın en büyük ikinci borsası, her türlü piyasayı denetleyen on yıllara dayanan tecrübesiyle, kripto endüstrisinde de hileli faaliyetlerin bastırılmasına yardımcı olabileceğini belirtiyor.

Kripto dolandırıcılık faaliyetleri sektörden ayıklanıyor

1971 yılında kurulan Nasdaq, polislik pazarlarında 40 yılı aşkın bir deneyime sahip. Şirket, 1 Kasım’da yayınladığı bir makalede, bu tarihten sonra, menkul kıymetlerden para birimlerine kadar yüzlerce farklı pazarı izleyen araçlar geliştirdi. Nasdaq, bu araçları kripto endüstrisinde sahtekarlıktan kurtarmak için kullanıyor, bu da birçok kurumsal yatırımcıyı körfezde tutuyor.

Bu makale, kripto para piyasası ve Nasdaq’ın dolandırıcılıkları ayıklama kabiliyeti ile yüzleşen bazı zorlukları özetliyor. Kripto piyasası bu dolandırıcılık olayları nedeniyle çok fazla eleştiriye maruz kaldı. Düzenleyiciler, brokerlar ve borsalar, pump ve dump şemaları, içeriden bilgi ticareti, yıkama ticaretinin yanı sıra sahtekarlık ve katmanlama dahil olmak üzere kötü niyetli davranışları yakalamaya ve analiz etmeye yardımcı olmak için sürekli ve ileri teknolojileri etkin bir şekilde izleyen gözetim ekiplerine sahip.

Nasdaq sektöre girmeden önce piyasanın olgunlaşmasını bekliyor

Nasdaq, kripto paralara oldukça sıcak yaklaşıyor. Şirketin CEO’su Adena Friedman bu yılın başlarında, gelecekte bir kripto para borsasına dönüşmeyi bile düşüneceklerini belirtti. Nisan ayında konuşan Friedman, Nasdaq’ın ayak parmaklarını kripto sularına daldırmadan önce sadece sektörün olgunlaşmasını beklediğini söyledi.

Nasdaq, piyasa izleme teknolojisini, Gemini Borsası ile kripto endüstrisinde uygulamaya başladı. Winklevoss kardeşlere ait olan borsa, platformunu izlemek için SMARTS Market Surveillance teknolojisini uygulamak üzere Nisan ayında Nasdaq ile anlaşma yaptı. O zamanlar Nasdaq, ortaklığı “pazar teknolojisini geleneksel olmayan pazarlara ve sermaye piyasalarının ötesindeki yeni sınırlara genişletme” taahhüdünün bir göstergesi olarak gösterdi.

Piyasa manipülasyonu, Nasdaq’ın teknolojisi ile ortadan kaldırılabilir

Nasdaq kripto pazarları ile işbirliği yapmak için birçok teklif aldı, firmanın değişim müdürü Tony Sio, konuya yönelik şunları söyledi:

Şimdi her iki tarafa yaklaşıyoruz. Bu firmaların hepsi ile çalışmayacağız, çünkü birçoğu henüz çok erken bir aşamada ya da saygın değil.

Kripto endüstrisinin piyasa manipülasyonu konusu ile olan savaşı Nasdaq’ın teknolojisi ile ortadan kaldırılabilir. Manipülasyon, bir stablecoin olan Tether’ın kullanımıyla ilgili birçok olayda gündeme geldi. Çeşitli araştırmacılar ve akademisyenler, Bitcoin’in fiyatı ile yeni Tether tokenlerinin piyasaya sürülmesi arasındaki yakın ilişkiyi gösteren verileri gözlemlediler. Tether ile yönetimi paylaşan Bitfinex Borsası da bu iddialarda yaygın olarak yer aldı. Bot ticareti de, piyasada işlem yapma ve sahtecilik gibi taktikler yoluyla piyasa manipülasyonuyla suçlanıyor. Borsalarda bu tür faaliyetler yasa dışı ve cezalandırılabilir olsa da, bazı trader’lar bu yöntemleri kripto işleminde kullandıklarını açıkça belirtiyor.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin