Dünyanın en büyük dördüncü bankası Blockchain ile kredi veriyor.
Dünyanın en büyük dördüncü bankası Blockchain ile kredi veriyor.

Dünyanın en büyük dördüncü bankası Blockchain ile kredi verdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Toplam varlık bakımından dünyanın en büyük dördüncü bankası olan Agricultural Bank of China (ABC), 300 bin dolar değerindeki Blockchain destekli kredi sürecinin tamamlandığını açıkladı.

Kredi prosedürü Blockchain ile kolaylaşıyor

Agricultural Bank of China (ABC), yakın tarihte 300.000 dolar değerinde Blockchain destekli bir kredi sürecinin tamamlandığını açıkladı. Teminat olarak bir parça tarım arazisi kullanarak, banka kredi prosedürünü kolaylaştırmak için Blockchain teknolojisini kullandı.

Blockchain teknolojisinden, yerel yönetimin Toprak ve Kaynaklar Bürosu, Çin Halk Bankası’nın il şubesi ve diğer ticari bankalar gibi ilgili taraflara dağıtımında yararlanıldığı belirtildi. Bu şekilde, her bir tarafın, teminatlarının verileri ile birlikte borçlularla güncellenen dağıtık bir defteri yaratıldı.

Teknoloji başka nelerin önünü açtı?

ABC, manuel onay sürecinin Blockchain sistemi tarafından kolaylaştırıldığını ifade etti. Ayrıca banka, aynı teminat kullanan farklı bankalardan birden çok kredi almak için borçlulara teklif verme olasılıklarının Blockchain sayesinde tamamen ortadan kaldırıldığını söyledi.

Deneme başarısının ardından dünyanın dördüncü büyük bankası, gelecekte gayrimenkul gibi diğer teminat türlerine sahip krediler için Blockchain sistemini uygulamaya koymayı planlıyor.

Dünyanın en büyük dördüncü bankası, diğer 12 bankaya katılmış oldu

Kredi prosedüründe Blockchain’in uygulanması, ABC’nin ülkedeki tarım arazisine sahip olan çiftçiler ve işletmeler için daha geniş bir erişim sağlama amacını desteklemeyi amaçlıyor.

Çin’de halka açık 26 bankadan 12 tanesi Blockchain teknolojisiyle çalışmaya başlamıştı.

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Çin Blockchain ekonomisi 1,5 milyarlık fonla şaha kalkıyor!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin